PANIKA U ZRAKU! Motor MiG-a 21 iznenada se ugasio: Pilot vikao ‘Pada kao cigla!’

06.08.2014., Velika Gorica - Nastavljen ocevid jucerasnjeg pada MIG-a 21 u Donjoj Lomnici. Iznad mjesta jucerasnje nesrece preletio novi servisirani MIG 21.

Tragedija je izbjegnuta samo prisebnošću pilota koji ga je uspio ponovo upaliti i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu

Motor MiG-a 21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva iznenada se ugasio tijekom leta u srijedu, neslužbeno doznaje Dnevnik Nove TV iz pouzdanih izvora, a tragedija je izbjegnuta samo prisebnošću pilota koji ga je uspio ponovo upaliti i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu.

Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije, a u trenutku kada je motor MiG-a 21 prestao raditi preko radioveze se čulo: ‘Pada kao cigla!’.

U Ministarstvu obrane nisu potvrdili, ali ni demantirali gašenje motora, već kažu samo da se dogodio ‘jedan tehnički problem’.

“Možemo potvrditi da se dogodio jedan tehnički problem na zrakoplovu tijekom leta nakon čega se zrakoplov vratio u zračnu bazu na Plesu. U ovom trenutku još uvijek se obavljaju svi potrebni tehnički pregledi kako bi se utvrdilo zbog čega je došlo do toga, stoji u odgovoru odnosa s javnošću MORH-a.

Unatoč prethodnoj najavi da će MiG-ovi HRZ-a letjeti ovaj tjedan od ponedjeljka do petka, danas ipak nisu letjeli, javlja Dnevnik Nove TV.



Ovaj se incident događa u sjeni izvješća Mirka Šundova, načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga, o velikim problemima upravo MiG-ova te da od njih 12 lete tek četiri. Kolinda Grabar-Kitarović, Predsjednica Republike, rekla je da je ono što je vidjela u tom izvješću prilično zabrinjavajuće.

“Četiri MiG-a su ispravna, imamo dva borbena dvojca, možemo izvršavati NATO i ostale zadaće, međutim nažalost to ne može biti dugoročno rješenje. Trebamo razmišljati o rješenjima kako premostiti dok Hrvatska ne nabavi novu eskadrilu borbenih zdrakoplova”, rekla je u srijedu Grabar-Kitarović,

Facebook Comments

Loading...
DIJELI