Papa Franjo beskućnicima podijelio vreće za spavanje, osigurao im i vozila da se sklone od hladnoće

screenshot

Središnja i južna Italija pogođene su neuobičajenim hladnim valom zbog čega je nekoliko osoba umrlo, uglavnom beskućnika

Nakon podjele sendviča i pića na blagdan Bogojavljenja, papa Franjo podijelio je bekućnicima u Rimu vreće za spavanje i osigurao vozila kako bi prenoćili po velikoj studeni koja je zahvatila glavni grad Italije, objavila je agencija Ansa. Vreće za spavanje dizajnirane su da ugriju korisnike i pri temperaturama koje se spuštaju na 20 stupnjeva Celzijevih ispod ništice.

Središnja i južna Italija pogođene su neuobičajenim hladnim valom zbog čega je nekoliko osoba umrlo, uglavnom beskućnika. Talijanska vlada nije potvrdila smrtne slučajeve kao posljedicu hladnog vala, no mediji su o njima dosta izvještavali.

Papa Franjo skrb za siromašne označio je središnjom temom svoga pontifikata. Beskućnicima je u mnogo navrata dijelio vreće za spavanje. Na blagdan Bogojavljenja je podijelio sendviče i piće beskućnicima i izbjeglicama koji su dijelili vjerske letke okupljenima u Vatikanu. Ranije ke naredio da se instaliraju tuševi za beskućnike tik uz Trg Svetog Petra u Rimu i podijelio 1500 pizza nakon kanonizacije Majke Tereze prošle godine. Sredinom studenoga pozvao je u Rim 6000 beskućnika iz cijelog svijeta.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI