PAPA FRANJO POSLAO TRADICIONALNU PORUKU URBI ET ORBI: Vjernici na trgu svetog Petra slušali riječi Svetog Oca

Drugu godinu zaredom Božić se i u Vatikanu dočekuje u ozračju pandemije izazvane koronavirusom. Papa Franjo tradicionalno u podne s balkona bazilike svetog Petra poslao je božićnu poruku Urbi et orbi – Gradu i svijetu. Pozvao je na prestanak sukoba među ljudima te istaknuo da u djetešcu prepoznamo Boga, piše HRT.

Nastavljamo svjedočiti velikom broju sukoba, u opasnosti smo da ne čujemo krik boli mnoge naše braće i sestara. Sjetimo se sirijskog naroda, rekao je papa Franjo. Pogledajmo Irak, poslušajmo vapaj djece iz Jemena, Libanona…, dodaje.

“U hladnoći noći pruža malene ručice prema nama i dolazi nam sve dati. Molimo ga za snagu. Djetešce Isuse daj mir i slogu Bliskom istoku i čitavom svijetu. Tješi afganistanski narod koji je više od 40 godina u kušnji sukoba. Budi svjetlo i potpora za sve one koji plivaju i rade ako treba i protiv struje. Ne dopusti da se Ukrajinom proširi rat”.


” Svrgni svoj pogled na narode koji žive u zemljama sjeverne Afrike, ublaži bol braće i sestara koji pate zbog sukoba u Sudanu.

Osvrnuo se i na mlade, pogotovo one koji su žrtve zlostavljanje, ali i na stare.“Bože daj zdravlje bolesnima, učini srca velikodušnima da se potrebna medicinska skrb, a posebno cjepiva osiguraju onima kojima je najpotrebnije”, rekao je Papa.

Dijete nam se rodilo, ono je riječ koje je postalo djetešce, Kriste nauči nas kročiti s tobom putevima mira, istaknuo je.

Papa je na kraju  udijelio oprost svih grijeha.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI