PARTIJA BIRALA NOVE VOĐE: U Zagrebu u drugi krug idu Grbinov i Bernardićev kandidat

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Prvi krug unutarstranačkih izbora u SDP-u na kojem su birani predsjednici, potpredsjednici te članovi Predsjedništava općinskih, gradskih i županijskih organizacija održan je u subotu.

Predsjednik zagrebačkog SDP-a znat će se nakon drugog kruga u koji su ušli Viktor Gotovac i Matej Mišić. Gotovac je osvojio 524 glasa, a Mišić njih 261. Treba reći kako je Gotovac blizak Peđi Grbinu, a Mišić Davoru Bernardiću.

Gotovac očekuje da će SDP u gradu Zagrebu biti novi, bolji, snažniji i da će osvojiti vlast u glavnom gradu i Hrvatskoj. “Mislim da su drugarice i drugovi SDP-ovci jasno pokazali da žele nove ideje, nove ljude i pošteniji rad i očekujem da u drugom krugu upravo to i ostvarimo”, rekao je Gotovac nakon objave rezultata.

Mišić smatra da će članice i članovi zagrebačkog SDP-a u drugome krugu iduće subote donijeti najbolju odluku i očekuje pobjedu.

“SDP je stranka s ljudima, s idejama i vjerujem da ćemo ponovno pronaći svoju poziciju u Gradu Zagrebu u kojem smo zbog određenih grešaka u prošlosti izgubili dobar dio povjerenja. Raspuštanje organizacije nije bila odluka koja nam je pomogla na posljednjim lokalnim izborima, ali moramo se okrenuti budućnosti”, kazao je Mišić.



Novi predsjednik SDP-a u Rijeci postao je riječki gradonačelnik Marko Filipović, u Osijeku Milan Blagojević, a u Splitu Damir Barbir.

Predsjednik SDP-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji ostaje Ranko Ostojić, a u Krapinsko-zagorskoj županiji ostaje Siniša Hajdaš Dončić.

Predsjednik SDP-a u Zagrebačkoj županiji i dalje će biti Mihael Zmajlović, u Varaždinskoj županiji saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora, u Istarskoj županiji gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, u Požeško-slavonskoj Mitar Obradović, a u Sisačko-moslavačkoj županiji Kristina Ikić Baniček.

Novoizabrani predsjednici županijskih organizacija su Ivica Lukanović u Primorsko-goranskoj županiji, Jure Zubčić u Zadarskoj županiji, gradonačelnik Ploča Mišo Krstičević u Dubrovačko-neretvanskoj županiji i Krešimir Čulinović u Ličko-senjskoj županiji.

Novi predsjednici su i Mario Vučinić u Brodsko-posavskoj županiji, Sanja Bježančević u Osječko-baranjskoj županiji, Goran Heffer u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Tomislav Golubić u Koprivničko-križevačkoj županiji i Dalibor Domitrović u Karlovačkoj županiji.

U drugom krugu birat će se i predsjednik u Šibensko-kninskoj županiji između Karla Klarina i Ivana Rajić.

Izbori za vodstvo SDP-a Međimurske županijske su odgođeni zbog ponavljanja lokalnih izbora. Također su odgođeni i u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI