PARTIJA TINJA OD NEZADOVOLJSTVA I FRUSTRACIJA: Zazivaju se hitne promjene i unutarstranački izbori za koje Grbin ne želi ni čuti

Foto: Petar Glebov/PIXSELL

Najpopularniji političar u zemlji prema posljednjem Crobarometru jest aktualni zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević čija je platforma Možemo! druga najpopularnija stranka u zemlji.

Možemo! je po svemu sudeći opcija kojoj su se odlučili prikloniti birači ljevice nezadovoljni SDP-om, koji polako, ali sigurno tone u nepovrat.

Aktualni predsjednik stranke Peđa Grbin u zadnjih nekoliko tjedana povukao je niz nepopularnih poteza, a izbacivanja zvučnih stranačkih imena posebno su glasno odjeknula političkom arenom te nagovijestila još jednu rundu sukoba i prijepora, iz kojih kako za sada stvari stoje najveću korist ima SDP-ov zagrebački koalicijski partner Tomašević i njegova platforma, radi čega i jesu nezadovoljni u dijelu Partije u kojem smatraju kako su tom suradnjom u cijelosti pali u sjenu te pristali na to da ih Možemo! nadigra bez previše truda.

Ako se s vremenom pokaže da Tomašević i kao gradonačelnik zna što čini, tada je sasvim jasno kako je budućnost ove platforme znatno ozbiljnija nego što je to slučaj s pogubljenim SDP-om. U zadnjih nekoliko tjedana zagrebački gradonačelnik pod velikim je povećalom, u moru gradskih problema potkralo mu se i ponešto grešaka, upitnih kadrovskih rješenja, ali izgleda da građani to za sada još uvijek toleriraju te za njega pronalaze opravdanje, dok je među socijaldemokratima sve manje argumenata s kojima se može opravdati Grbinova unutarstranačka politika, što je uostalom vidljivo i iz SDP-ova rejtinga.

Upravo se radi toga u najvećoj oporbenoj stranci zazivaju hitne promjene i novi unutarstranački izbori za koje Grbin ne želi ni čuti, dok on sanira probleme i gasi požare, članstvo tinja od nezadovoljstva i frustracije, a u takvoj poziciji malo je realno da bi se za SDP mogao dogoditi značajniji pomak prema oporavku.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI