PARTIJA U BiH SE OBRUŠILA NA MILANOVIĆA: ‘Bosnu i Hercegovinu promatra kao skupinu plemena, ovo se sraman potez’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

SDP BiH smatra sramnim poteze zastupnika SDP-a Hrvatske Romane Jerković, Predraga Freda Matića, Biljane Borzan i Tonina Picule, koji su glasali protiv usvajanja Rezolucije o BiH Europskog parlamenta.

Kako u priopćenju ističu iz te strane, SDP Hrvatske je godinama na tragu razmišljanja i uvjerenja svog bivšeg predsjednika Zorana Milanovića, koji već zadugo, a to čini i sada, BiH promatra kao skupinu plemena. Stoga je potpuno jasno zašto podržavaju HDZ BiH i njihove nazadne ideje o legitimnom predstavljanju naroda, što HDZ godinama pokušava nametnuti, ucjenjujući sve one koji su jasno i glasno stali u obranu građanskog koncepta BiH.

Nadalje navode kako im je jasno da je SDP u Hrvatskoj u posljednjem desetljeću skrenuo udesno, i to zbog šačice glasača.

“Nije nam jasno zašto ne odustanu od tog koncepta”, pišu i dodaju kako su se nadali da će on biti napušten izborom Peđe Grbina koji je jedini ukazivao na pogubnu politiku Milanovića prema BiH.

“Očito je nastavio njegovim koracima, pod pritiskom Tonina Picule, socijaldemokratskog desničara. Pozivamo naše partnere iz SDP Hrvatske da prestanu s praksom miješanja u unutarnje stvari BiH i odustanu od desničarske politike”, zaključuju dodajući da će time sigurno poboljšati svoj politički status u Hrvatskoj, prenosi Dnevni Avaz.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI