PATER IKE: ‘Priče o glasanju za manje zlo, je totalno glupo. Treba se poniziti i glasati po savjesti!’

Marko Prpic/PIXSELL

"Narode, ne daj se zbuniti. Uvijek i na svakim izborima treba se poniziti, i izabrati najbolju između svih loših varijanti - prema vlastitoj savjesti", poručio je pater Ike

Pater Ike Mandurić na svojem se Facebook profilu osvrnuo na lokalne izbore u Hrvatskoj. Nije povrijedio izbornu šutnju, već je dao zanimljiv osvrt na ono što se ovih dana u narodu može čuti. Njegov status prenosimo u cijelosti:

“Priče o glasanju za manje zlo, je totalno glupo. Mi nikada ne biramo nikakvo zlo nego jedino vece dobro. A tog dobra uvijek ponešto ima u svakoj varijanti. Na primjer, kad su naši branitelji bili zatvoreni u logorima, ponekad su birali ostati u takvom logoru, radije nego se ubiti. Ili, radije nego jurnuti u bezizgledni bijeg u kojem bi bili rafalom pokošeni. Birali su jesti odurne kaše, radije nego ostati gladan i umrijeti. Birali su šutjeti i pokoriti se radije nego prkositi, kako bi se vratili svojim najdražima. Jer, to je veće dobro. Ali, daleko od toga da bi taj logor nazvali dobrim.

Uvijek moramo birati. Da vam se danas na izborima radi o glavi, i da je protukandidat bilo kojeg od ovih, neki diktator, neki dželat, neki krvožedni četnik koji bi vam sutra otkinuo glavu, itekako bi izabrali bilo kojeg od ovih kandidata, jer je bolje pod njegovom kapom četiri godine živjeti, nego pod nečijom drugom glavu izgubiti.

Narod je previše komotan, i pravi se čistunac, pere ruke, pravi se svet, a zapravo tašt je, ohol, mrmlja, cmizdri, ljuti se, strašljiv, prijetvoran, neodgovoran, lijen, nemaran, zapušten, površan, i milijun drugih razloga ima radi koji neće preuzeti sveto dužnost da sudjeluje u činu probiranja makar malo većeg dobra za svoj narod, grad, selo, općinu. Tko nije vjeran u malom, nije ni u velikom. Tko nije vjeran u malom, nije ni Bogu iskreno vjeran. Ali ovaj narod si može priuštiti jer mu se ne radi baš o glavi. Bojim se da nas Bog ne kazni još većom kaznom radi naše mlakosti i nezahvalnosti.

Brojni u ovako teškim trenucima koriste prigodu pa još više vodu mute, a zapravo su sami povrijeđeni radi osobnih poraza, i glume velike katolike i Hrvatine. Brojni od takvih nisu se udostojali ratovati za Hrvatsku, a danas prednjace kao čistunci kojima Hrvatska nikada nije dovoljno dobra.



Narode, ne daj se zbuniti. Uvijek i na svakim izborima treba se poniziti, i izabrati najbolju između svih loših varijanti – prema vlastitoj savjesti”, poručio je pater Ike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI