PATRIJARH KIRIL POZVAO NA PODRŠKU RUSKOJ VLASTI: Putinov saveznik tijekom liturgije progovorio o intervenciji u Ukrajini

Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Poglavar Ruske pravoslavne Crkve patrijarh Kiril u nedjelju je pozvao građane na podršku ruskoj vlasti tijekom vojne operacije u Ukrajini, javlja Reuters.

“Neka nam Gospodin pomogne da se ujedinimo u ovo teško vrijeme za našu domovinu, uključujući i oko vlasti”, rekao je 75-godišnji Kiril tijekom liturgije u Moskvi, prenosi Interfax.

“Neka vlasti budu odgovorne prema narodu, ponizne i spremne služiti mu čak i pod cijenu vlastitih života”, dodao je patrijarh Kiril.

Podsjetimo, patrijarh Kiril je blizak saveznik ruskog predsjednika Vladimira Putina. Kiril je i ranije javno branio ruske vojne intervencije u Ukrajini. Kazao je i kako rat smatra zaštitnim bedemom od zapadnjačke liberalne kulture koju vidi kao dekadentnu.

Kiril je u nedjelju dodao da jednom kad se stanovništvo ujedini oko vlasti, “doći će do iskrene solidarnosti i sposobnosti da se odbiju neprijatelji, bilo vanjski bilo unutarnji”.Facebook Comments

Loading...
DIJELI