PATRIJARH PORFIRIJE KATOLICIMA U HRVATSKOJ I SLOVENIJI: ‘Ne traži Boga mišlju, uza te Bog je, uvijek u blizini’

Poglavar Srpske pravoslavne crkve, patrijarh Porfirije uputio je čestitku za Božić i Novu godinu vjernicima Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj i Sloveniji.

“Čuvši glas s neba, glas anđelski, koji nagovještava dolazak novog neba i nove zemlje, pastiri otrčaše da ovu blagovijest podijele s čitavim svijetom. Tako je bilo prije nešto više od dvije tisuće godina, tako je i danas. S istim ushićenjem svako tko na sebi nosi ime Hristovo ovih će dana svjedočiti da je Bog s nama i da će biti s nama do svršetka svijeta i vijeka”, poručio je patrijarh u božićnoj čestitki Rimokatoličkoj crkvi u Hrvatskoj i Sloveniji.

U svojoj poruci obratio se predsjedniku Hrvatske biskupske konferencije, mons. Želimiru Puljiću.

Patrijarh Porfirije je istaknuo kako već “drugi Božić slavimo u pandemijskim uvjetima, ali s neuništivom vjerom da nema iskušenja, malih ili velikih, koja mogu zaustaviti erupciju Božje ljubavi koja uvijek liječi nemoćne i nadopunjuje nedostatke”.

“Bez te vjere smo ništa, a s njom nadahnuti kličemo zajedno sa svetim apostolom Pavlom: Sve mogu u Kristu koji me jača (Fil 4,13)”, napisao je i poželio da Božić ispuni radošću duše i srca svih kršćana.“Neka radost nadolazećeg blagdana, preuzvišeni nadbiskupe i brate u Hristu, ispuni duše i srca svih kršćana, a prije svega Vaših biskupa i Vas osobno, kako bismo svi zajedno slavili ime Božje u vijeke vjekova. Koristim također ovu priliku da preko Vas, kao predsjednika Hrvatske biskupske konferencije, uputim iskrenu čestitku i svim vjernicima Rimokatoličke crkve u Hrvatskoj”, piše u čestitki.

Na početku čestitke patrijarh Porfirije naveo je i stihove iz pjesme “Nađeni Bog” Antuna Branka Šimića: “Ne traži Boga mišlju; u praznini u kojoj se miso, tamna sjenka gubi Uza te Bog je, uvijek u blizini U stvarima oko tebe, u zvuku i muku”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI