PATRIJARH PORFIRIJE POMAŽE STUDENTE U HRVATSKOJ: Školovat će odlične studente s različitih fakulteta i krajeva

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL

Najstarija živuća organizacija Srba u Hrvatskoj – Srpsko privredno društvo Privrednik iz Zagreba – u protekloj školskoj/akademskoj godini stipendiralo je ukupno 80 talentiranih učenika i studenata iz svih krajeva Hrvatske, ponajviše iz zapuštenih i ekonomski nerazvijenih krajeva.

Uoči početka nove školske/akademske godine, kao i do sada, intenzivno prikupljaju sredstva za stipendiranje talentiranih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.
Godišnja stipendija za jednog učenika iznosi 5000 kuna (oko 700 eura) i 10.000 kuna (oko 1300 eura) za studenta.

Ove godine u svrhu prikupljanja sredstava za stipendiranje pokrenuli su i javnu kampanju ‘Oslonac mladima’ u koju su se već uključile poznate javne osobe kao što su Momčilo Bajagić Bajaga, Goran Bogdan, Voja Brajović, Svetlana Bojković, Ida Prester i Nikola Pejaković.

Svi oni pozivaju dobre ljude koji prepoznaju važnost obrazovanja i ulaganja u mlade ljude, da pomognu u ovoj prevažnoj dobrotvornoj misiji.

Ističu da je prvi “oslonac mladima” svojom osobnom donacijom postao patrijarh srpski Porfirije. U ovoj akademskoj godini on će putem Privrednikovog fonda “Vladimir Matijević” školovati čak desetoro odličnih studenata s različitih fakulteta i iz različitih krajeva Hrvatske. On je i za vrijeme svog službovanja u Zagrebu, kao mitropolit zagrebačko-ljubljanski, uvijek podržavao i pomagao rad Privrednika i stipendiste, navodi se u priopćenju Privrednika.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI