PAUK ODGOVORIO RIMCU I NAJAVIO TUŽBU PROTIV INDEXA: ‘Uvoz jeftine radne snage dugoročno znači neminovnu propast i ugrozu za biološki opstanak hrvatskog naroda!’

Foto: Screenshot

Bivši splitski gradski vijećnik Martin Pauk našao se na meti brojnih portala nakon što je komentarom na objavi Mate Rimca izrazio neslaganje oko uvoza radne snage.

Podsjetimo Rimac se požalio na rasistički motiviran napad njegovih stranih zaposleniha, a Pauk ga je kritizirao zbog uvoza radne snage. Prepirku u komentarima su ubrzo prenijeli su mnogi portali.

Na sve se ponovno osvrnuo Pauk u Facebook objavi. Ondje tvrdi kako “uvoženje jeftine radne snage dugoročno znači neminovnu propast i ugrozu za biološki opstanak hrvatskog naroda.”

“Ta izjava nije moje mišljenje, nego čvrsta i neoboriva činjenica”, dodao je.

Poručuje kako nikada nije opravdavao niti poticao na nasilje te da potral Index sada čeka tužba jer su tako okarakterizirali njegov komentar.



“Svatko tko u grupi čoporativno napada druge pokazuje svoj kukavičluk, a istodobno samo daje argumente raznim Indexima i Hanza medijama za srceparajuće priče o radnicima i za prikazivanje Hrvata kao nazadnih nasilnika. Zbog toga nasilje ne rješava ništa, nego isključivo edukacija”, napisao je.

Također je demantirao i Rimčeve napise kako “neće u životu vidjeti” zaradu koju njegovi navodno imaju:

“Dragi Mate, čak i da ti se ta bahata želja ispuni, ja ću uvijek moći pojesti dobar komad pečenice i teletine ispod peke, a ti ćeš cijeli život za ručak jesti koprivu, borove iglice, žireve i ostale “veganske delicije” jer si se sjajno uklopio u “woke” narativ ekstremne ljevice i sad moraš svima dokazivati da si moderan i fensi”, napisao je.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

“Uvoženje jeftine radne snage dugoročno znači neminovnu propast i ugrozu za biološki opstanak hrvatskog naroda!

Ta izjava nije moje mišljenje, nego čvrsta i neoboriva činjenica. Nisam nikad opravdavao ni poticao ikakvu vrstu nasilja, pa to ne radim ni sada (nap. Index čeka debela tužba zbog klevete). Svatko tko u grupi čoporativno napada druge pokazuje svoj kukavičluk, a istodobno samo daje argumente raznim Indexima i Hanza medijama za srceparajuće priče o radnicima i za prikazivanje Hrvata kao nazadnih nasilnika. Zbog toga nasilje ne rješava ništa, nego isključivo edukacija.

Mate Rimac kao poduzetnik je sjajan i skinuo bih mu kapu da zapošljava samo pet radnika, a kamoli tisuću. Međutim, Mate Rimac kao osoba je licemjer – uzima poticaje za razvoj, a onda tim novcem ne zapošljava samo mlade Hrvate, nego se hvali da ima oko 20% stranaca u tvrtki. Zakon mu to dozvoljava i to je legitimno, međutim onda se postavlja drugo, moralno pitanje – zašto bi netko iz svog poreza financirao zapošljavanje stranaca, a svoju djecu slao da rade u tuđinu?

Osim toga, Mate se u prepisci, kao i stoput dosad s raznim ljudima, karakterno pokazao prilično primitivnim. Hvali se novcem, bahati se i meni poručuje da ja neću u životu vidjeti novce koje njegovi radnici zarađuju. Kao prvo, jesam i hoću, jer tvoji radnici u prosjeku rade za malčice veću plaću od prosječne u Hrvatskoj.

Kao drugo, dragi Mate, čak i da ti se ta bahata želja ispuni, ja ću uvijek moći pojesti dobar komad pečenice i teletine ispod peke, a ti ćeš cijeli život za ručak jesti koprivu, borove iglice, žireve i ostale “veganske delicije” jer si se sjajno uklopio u “woke” narativ ekstremne ljevice i sad moraš svima dokazivati da si moderan i fensi”, stoji u objavi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI