PAVIĆ SLAVODOBITNO OBJAVIO DA HRVATI ŽELE NERADNU NEDJELJU! Iznio rezultate istraživanja koji će svidjeti Crkvi, no poslodavac ga ‘spustio’ na zemlju

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Saborski zastupnik HDZ-a Marko Pavić i bivši ministar rada na Hrvatskom je radiju najavio kako će izmjene Zakona o trgovini ići na jesen u saborsku proceduru.

Ako zakon prođe – a prilično je izgledno da će proći jer HDZ u Saboru ima za to dovoljno ruku – već početkom iduće godine bi trgovci imali slobodne nedjelje.

Doduše, ne bi bile sve neradne, radilo bi se 16 nedjelja u godini, naravno zbog turističke sezone, a radnim danom bi se ograničilo radno vrijeme do 21 sat. Pavić je to nazvao “balansom između prava radnika i otvorenosti ekonomije”.

Potom je naveo i podatke istraživanja prema kojem 72 posto Hrvata želi nedjelju kao dan za odmor. Našao je još razloga “za” slobodnu nedjelju, pa je tako naglasio da je promet fiskaliziranih računa nedjeljom 9 posto, a u trgovačkim lancima 15 posto.

Osim toga, u lockdownu, kad je nedjelja bila neradna, promet se prelio na ostale dane u tjednu.



Njegove riječi nisu impresionirale Slobodana Školnika, dopredsjednika Vijeća članova Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednika uprave Emmezete. Replicirao je Paviću i rekao da će zakon pasti na Ustavnom sudu i to po treći put.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI