PAVLE KALINIĆ PODNIO OSTAVKU, MAKAR TVRDI DA NIJE? Iz Grada kažu kako je to gotova stvar, a on kaže da ide na godišnji!

Foto: HRT Screenshot

Dugogodišnji suradnik i prijatelj pokojnog Milana Bandića, Pavle Kalinić nakon 13 godina odlazi s mjesta pročelnika Ureda za upravljanje hitnim situacijama u Gradu Zagrebu.

Naime, da Kalinić odlazi zna se već neko vrijeme, a danas su za Dnevno.hr to potvrdili i iz Grada. Podnio je ostavku.

Dolaskom Tomislava Tomaševića na čelo Zagreba učinjena je prva velika rekonstrukcija gradske uprave, a animozitet između Bandićevog kadra i nove uprave nitko nije skrivao.

Nova vlast odmah je dala do znanja da ne želi surađivati s Bandićevim kadrom. Vjerojatno bi mnogi odletjeli i puno prije da ih u tome ne sprečavaju propisi i Zakoni.

Animozitet s jedne i s druge strane bio je očit. Tako je Kalinić prije koji dan rekao kako s novom vlašću ne želi surađivati. Njegov ured odlazi u povijest, a s njime i izdašna plaća od 31 tisuću kuna koja se ovih dana problematizirala u javnom prostoru.



U tijeku predizborne kampanje za gradonačelnika, Kalinić je ukazivao na to da nije dužan staviti svoj pročelnički mandat na raspolaganje i komentirao kako “nova vlast često misli da povijest počinje i završava s njima”.

Ipak, Pavle Kalinić je danas dostavio ostavku i time stavio pečat na kraj jedne ere koja je završila smrti Milana Bandića i pobjedom Tomislava Tomaševića.

“Informacija nije točna. Ja sam rekao da ću otići i otići ću. Ali prvo ću iskoristiti godišnji odmor”, rekao je Kalinić za Dnevno.hr i otkrio kako namjerava otići krajem osmog mjeseca.

Nedugo zatim stigao je i odgovor iz Grada.

Oni potvrđuju kako je informacija točna, odnosno da je Pavle Kalinić doista predao ostavku na mjesto Pročelnika zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Iako se pokušalo dobiti komentar gospodina Kalinića na tu činjenicu, više nije bio dostupan, a njegov ćemo odgovor objaviti čim se Kalinić oglasi.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI