PAVLIČEK ŽELI ZNATI TKO DOZVOLJAVA PARASTOSE ZA SUDIONIKE VELIKOSRPSKE AGRESIJE: ‘Jesmo li mi normalno društvo i normalna država?’

Foto: Goran Mehkek/Cropix

Saborski zastupnik Marijan Pavliček (Klub Hrvatskih suverenista) podsjetio je u petak u Saboru na obilježavanje stradavanja hrvatskih branitelja u Vukovaru, pitajući pritom zašto se istovremeno dozvoljava da se “polažu vijenci i klanja onima koji su sudjelovali u velikosrpskoj agresiji”.

Pavliček je u slobodnom govoru rekao da “dok se mi Hrvati prisjećamo žrtava istovremeno neki drugi održavaju u Vukovaru i okolo parastose za svoje ubijene, odnosno žrtve rata”.

Podsjetio je da je prije dva dana održan parastos u Borovu, gdje su se pripadnici srpske nacionalne manjine prisjetili 54 poginulih mještana.

“Riječ je o mjestu koje je 1991. bilo četničko leglo i gdje je ubijeno 12 hrvatskih redarstvenika, gdje veliki dio od tih 54 kojima se klanjaju sudjelovao u oružanoj pobuni protiv Hrvatske”, kazao je Pavliček i upitao “jesmo li mi normalno društvo i normalna država”.

Iznoseći stajalište u ime Kluba SDSS-a Boris Milošević prisjetio se Dušana Trivunčića, zastupnika prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora koji je ubijen u rujnu 1991. godine.



Milošević je u govoru također naglasio: “Vjerovao je u socijaldemokraciju i nadao se mirnom političkom rješenju srpskog pitanja u Hrvatskoj”.

“Do danas ne zna se istina o tome tko ga je odveo i ubio”, zaključio je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI