PEĐI GRBINU SU DANI ODBROJANI! Žena bez dlake na jeziku preuzima SDP?

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pošto je prije nekoliko dana iz stranke izbacio Gordana Marasa i Rajka Ostojića, šef SDP-a Peđa Grbin našao se na udaru kritika, ne samo onih koji ga od starta nisu podržavali, već i na udaru kritika onih koji su mu davali potporu u trenutku kada je od Davora Bernardića preuzeo rukovodeću poziciju u svojoj stranci.

Sve je više SDP-ovaca koji se slažu oko toga da je vrijeme za nove unutarstranačke izbore koji neće donijeti samo kozmetičke, nego i konkretne kadrovske promjene jer, kako tvrde naši sugovornici, samo tako Partija se može spasiti od potpune propasti.

Da su Grbinu zaista dani odbrojani jasno je iz toga što se po SDP-u već na veliko razglaba o njegovu potencijalnom nasljedniku pa se tako u tom kontekstu još jednom, po tko zna koji put, spominje nekadašnji šef Podravke, i bivši koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić.

Međutim, taj iskusni menadžer navodno za taj vid političkog angažmana nije zainteresiran. Interes su SDP-ovci jedno vrijeme pokazivali za poznatu europarlamentarku Biljanu Borzan koja im se zamjerila tijekom nedavnog izbacivanja iz stranke jer je ta nemila događanja prešutjela dajući time diskretnu potporu Grbinu.

Grbinu zato potporu nije dala sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček koja je na društvenim mrežama javno i otvoreno stala u Marasovu obranu kritizirajući vodstvo svoje stranke koja se na izbacivanje ovog bivšeg ministra i saborskog zastupnika odlučila bez konkretnih argumenata, kako bi ga spriječili da se kandidira na unutarstranačkim izborima za prvog čovjeka zagrebačke organizacije SDP-a.



Upravo zato što je riječ o ženi bez dlake na jeziku, ali i jednoj od rijetkih članica Partije koja je na nedavno održanim lokalnim izborima uspjela izboriti pobjedu, dio kolega baš u njoj vidi ženu koja bi ih mogla povesti u svjetliju budućnost pa napominju kako se ona i uslijed potresa na Banovini sasvim solidno snašla za razliku od Grbina i vodstva stranke koje u sisačkom kraju nije bilo vidljivo u vrijeme dok su tamo defilirali volonteri.

Grbin je u svega nekoliko mjeseci uspio razočarati niz članova. Sukobi su krenuli tijekom kampanje za lokalne izbore te su se nastavili i pošto je postalo jasno da je SDP na tim izborima doživio debakl.

U tom se košmaru Ikić Baniček nametnula kao konstruktivna kritičarka i predvodnica stabilne struje koja nije naklonjena Grbinu, a koja iza sebe vuče izborni legitimitet. Jasno je, dakle, da su pred Grbinom, ali i pred cijelim SDP-om teški dani i složena borba za opstanak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI