PENAVA ‘DETEKTIRAO’ PRAVI RAZLOG JUČERAŠNJEG INCIDENTA: Opet je prozvao Plenkovića i Pupovca, a jedna poruka je vrlo zanimljiva!

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava konačno se oglasio i komentirao jučerašnji incident u Borovu kada je skupina mladića izvikivala povike govora mržnje.

I on se priključio osudi incidenta

“Protiv sam bilo kakve prijetnje bilo kome, po bilo kojoj osnovi. Mislim da smo tu svi jedinstveni. Volio bih da jednako tako budemo jedinstveni i u kažnjavanju krivaca za stradavanje 12 redarstvenika, za koje nitko nije do danas odgovarao. A uredno svi ti koji su skočili na stražnje noge dolaze redovno svake godine, polože vijence, okrenu se i odu”, rekao je Penava, u razgovoru za N1 televiziju.

Penava kako kaže planira poduzeti po tom pitanju “ono što bude najbolje”

“To je pitanje koje opterećuje to društvo, čije nerješavanje potencira nove incidente, što smo vidjeli i jučer. Frapantno mi je da smo u subotu popodne imali smo reakciju gdje načelnik Općine Borovo osuđuje po njemu incidentu situaciju gdje je grupa ljudi nacrtala, možete misliti što, hrvatsku zastavu i službeni amblem specijalnih postrojbi MUP-a. On je taj mural nazvao provokacijom”, rekao je Penava.Koalicija Vlade i SDSS-a najveći problem

“Apsolutno sam protiv pozivanja na ubojstvo bilo koga drugoga, po bilo kojoj osnovi. Apsolutno protiv svega što ima oznake, naznake prema hrvatskoj državi, hrvatskom narodu i što veliča velikosrpsku agresiju. Nažalost, rijetki su političari koji tu imaju jasan stav po tom pitanju, puno je više svutljivaca, koji su nešto mislili, pa predvidjeli, pa se nešto moglo dogoditi, pa se nije dogodilo… Nažalost, svemu tome tempo diktira koalicija Andreja Plenkovića i Milorada Pupovca, to je glavni uzrok svih problema, kazao je Penava.

Na kraju se osvrnuo i na nadolazeće lokalne izbore i uvjeren je u svoju pobjedu. Otvoren je kaže za suradnju sa svima osim sa SDSS-om.

“Ne dolazi u obzir. Kako ćete surađivati s nekim tko inzistira na odvajanju djece od malih nogu. Mislim da svi vide da to nanosi štetu gradu”, kazao je Ivan Penava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI