PENAVA IDE U UTRKU ZA ŠEFA DOMOVINSKOG POKRETA? ‘To je vrlo izgledna opcija, kolege me žele na čelu stranke’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava spominje se  još od odlaska Miroslava Škore  kao mogući kandidat za novog šefa Domovinskog pokreta.

Iako je to u početku demantirao sad tvrdi da postoji mogućnost njegove kandidature.

“Ostajem na tragu onih izjava koje sam davao ranije. Stvar je dogovora s ljudima koji mi daju potporu i s kojima sam osvojio treći gradonačelnički mandat, a postoji i druga strana – strana Domovinskog pokreta”, rekao je Penava gostujući na N1.

Potvrdio je da je intenzivna komunikacija na tu temu u tijeku.

“Razgovaramo do zbog okolnosti u kojima se Domovinski pokret našao, a to je da nema predsjednika stranke, da su te veze između mene i stranke malo zagrijanije. Treba još nekoliko dana kako bih ja na miru mogao odvagati što je ono najbolje i na koji način zadovoljiti što je moguće širu bazu”, kazao je Penava.



Ističe da mu je drago što Marijo Radić ima o njemu dobro i visoko mišljenje i da ga vidi na čelu stranke.

“Definitivno je to jedna opcija, izgleda opcija, a sad kako će biti na kraju, bilo bi neodgovorno da u ovom trenutku kažem. Molim za još nekoliko dana kako bismo raščistili te stvari do kraja”, ističe.

Puno je upitnika nad sudbinom Domovinskog pokreta s obzirom na odlazak iz stranke dvojca Škoro – Vučemilović. Penava kaže da su osim njih dvoje svi ostali na okupu i da ne vidi zašto stranka ne bi imala potencijala.

“Naprosto je uvijek bila stvar dozvoljavate li da vas polome unutra. Ukoliko postoji neka unutarnja energija, volja i vizija, onda vas vanjski faktor ne može u tome spriječiti. Mislim da je to nešto čega su u Domovinskom pokretu svjesni i zato je ostala ova zadana kompaktnost. Sad ipak vidimo priznanja da je bio odličan rezultat, da su u velikom dijelu uspjeli uspostaviti organizacije na terenu. Ta priča ima potencijal za budućnost”, rekao je Penava.

 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI