PENAVA IMA RJEŠENJE ZA ‘AFERU U HNB-u’: ‘Ostavke na sve strane i veliki reset društva’

screenshot

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava komentirao je aferu u HNB-u na konferenciji za novinare. Rekao je kako on za to ima rješenje – ostavke na sve strane i veliki reset društva.

“Ova Vlada, sve vladine institucije, se naprosto natječu da zadrže vodeću ulogu po korupciji u EU-u i to im ide nevjerojatno dobro. Premijer neće davati izjavu jer ‘problem je sofisticiran’ narod ga ne razumije. Tu nema što biti sofisticirano. Djelatnici HNB-a, od čistačice do guvernera, nemaju što trgovati informacijama i vrijednosnim papirima za svoj račun”, rekao je Penava, objavio je N1.

Prema njegovim riječima, jedino ostavkama se “šalje poruka da se ovo u hrvatskom društvu ne tolerira, stopa tolerancije je nula”.


“Ova vlada, Andrej Plenković, to nikad neće napraviti jer su im ti problemi presofisticirani. Rješenje za korupciju u Hrvatskoj je također vrlo jednostavno, jedan veliki reset društva i države. Ovi ljudi narod i državu vode u propast. S nastavkom ovakvih politika koje se u kontinuitetu vode 30 godina, nestat ćemo i kao država i kao narod”, naglasio je šef Domovinskog pokreta.

Podsjetimo, prema pisanju portala Index, u posljednjih dvadeset godina više od 40 zaposlenika HNB-a, među kojima guverner Boris Vujčić i viceguvernerka Sandra Švaljek, trgovalo je vrijednosnim papirima banaka za čiji je nadzor zadužen upravo HNB. Zabilježeno je, pišu, ukupno više od 400 transakcija u vrijednosti većoj od deset milijuna kuna.Facebook Comments

Loading...
DIJELI