PENAVA JE TO JEDVA DOČEKAO! Zbog Borisa Miloševića citirao Pupovca: ‘Takvi kao Plenković plaćaju se suhim zlatom’

Foto: Cropix

Ivan Penava predsjednik Domovinskog pokreta na svom se Facebook profilu osvrnuo na skidanje saborskog imuniteta bivšem potpredsjedniku Vlade, Borisu Miloševiću. 

Bila je to prigoda da još jednom da prozove ‘trgovačku’ koaliciju HDZ-a i SDSS-a uz optužbe za korupciju i pogodovanje, posebno se osvrnuvši na ministra Horvata.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

U petak, 01. srpnja 2022. godine ukinut je imunitet bivšem potpredsjedniku Vlade, Borisu Miloševiću zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti.

Boris Milošević kao potpredsjednik manjinsko liberalne vlade koju čine SDSS, HNS, Reformisti, HSLS i HDZ, godinama je 17. studenog uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, dolazio odati počast poginulim agresorima bacanjem vijenca u Dunav.Kroz trgovačku koaliciju koju zadnjih nekoliko godina ostvaruju HDZ i SDSS , zajednički su osmislili program kroz koji će sufinancirati projekte na područjima naseljenim nacionalnim manjinama, a nakon toga je uži tim SDSS-a u sastavu Jeckov-Pupovac-Milošević odabrao 15-ak pogodnih poduzetnika kojima će osigurati financijska sredstva. Naravno, i druga strana koalicije ispoštovala je svoj dio dogovora pa je sve to skupa u djelo proveo bivši ministar Horvat, koji je kao drugo krilo te trgovačke koalicije odradio svoj dio posla u ime HDZ-a. Nažalost, cilj nije bio financirati poduzetnike s kvalitetnim projektima, nego one pogodne kako bi si osigurali što čvršću poziciju za slijedeće izbore.

Da je to urodilo plodom te da od takve politike korist ima ne samo SDSS nego i HDZ, najbolje svjedoči podatak da je HDZ-ov kandidat za župana na prošlim lokalnim izborima u općini Negoslavci, gdje je načelnik suprug SDSS-ove saborske zastupnice Dragane Jeckov, u prvom krugu dobio čak 47,03% glasova, a u drugom krugu preko 90%. Sličan rezultat ostvario je i u drugim općinama kojima vlada SDSS.

Nažalost sve ovo je neosporan pokazatelj da danas malo toga u aktualnoj Vladi možemo nazvati kršćanskim ili domoljubnim, napisao je Penava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI