PENAVA NA PREDSTAVLJANJU KNJIGE O VUKOVARU PORUČIO: ‘Naša povijest, ali i sadašnjost uče nas da moramo biti spremni na manipulaciju’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik i predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava, u utorak je prisustvovao predstavljanju knjige “Herojski Vukovar: povijest grada i život Vukovaraca tijekom 30 godina (1991. – 2021.)” koja obrađuje relevantne teme koje su obilježile povijest Vukovara.

“Osnovne platforme koje su kreirale sudbinu grada Vukovara bile su politička, vojna te posebice medijska priprema agresije na Hrvatsku i Vukovar, bazirana na neistini, manipulaciji te krivotvorenju činjenica. Upravo iz tog razloga, Grad Vukovar je dao svoju punu podršku ovom projektu koji predstavlja vrijedan doprinos istini Domovinskog rata, utemeljen na utvrđenim znanstvenim činjenicama i spoznajama”, objavio je Penava.

“Naša povijest, ali i sadašnjost uče nas da moramo biti spremni na manipulaciju, stoga su publikacije ovakve vrste od izuzetne važnosti kako bi razumjeli sve uzroke i posljedice povijesnih događaja”, dodaje vukovarski gradonačelnik.

Zahvalio se izdavaču monografije Društvu za promicanje hrvatske znanosti i kulture CROATICA, svim sudionicima i partnerima koji su radili na projektu te zaključio kako se raduje nastavku projekta kojeg će pratiti i drugo izdanje.Facebook Comments

Loading...
DIJELI