PENAVA NAKON ‘DEBAKLA HRVATSKE VANJSKE POLITIKE’: ‘Kakva je to pobjeda kada ponovno imamo predstavnika Hrvata u liku i djelu Željka Komšića’

Foto: Vlado Kos/Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava u utorak se osvrnuo na rezultate izbora u BiH. Ističe kako Hrvati od potpisivanja Daytonskog sporazuma do danas imaju najsnažnije karte.

“Kakva je to pobjeda kada ponovno imamo predstavnika Hrvata u liku i djelu Željka Komšića u Predsjedništvu BiH. Nakon ovih izbornih rezultata – debakla hrvatske vanjske politike, jedino što mogu reći je, hvala Amerikanci, hvala naši saveznici jer hrvatska politika nije na razini zadatka”, napomenuo je.

Dodaje da je Vlada premijera Andreja Plenkovića naslijedila nekoliko aduta, ali da ih ne koristi kako treba u korist Hrvata u BiH i BiH.

“Što su radili Dragan Čović i Andrej Plenković u posljednjih šest godina”, upitao je. Denisu Bećiroviću govori da prepozna interes Hrvata jer je “interes BiH i jedini put koji može sačuvati tu zemlju”. Poručuje mu i da se odmakne od ekstremnih nacionalističkih politika koje BiH te da gradi BiH u suradnji sa hrvatskim narodom na prijateljskim i savezničkim osnovama.

“To je jedina karta koja BiH, a jednako tako i hrvatski narod, spašava od negativnih trendova”, rekao je predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava.Facebook Comments

Loading...
DIJELI