PENAVA NIJE ONO ŠTO SVI MISLE: Poslao ozbiljno upozorenje i otkrio da mu Škoro nije čestitao!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Na izvanrednom saboru stranke, u subotu je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izabran za novog predsjednika Domovinskog pokreta.

Iako su novom predsjedniku čestitali ostali članovi stranke, s Miroslavom Škoroms svojim prethodnikom nije se čuo.

”Jesmo li prijatelji ili nismo? Ja se ne odričem prijatelja putem medija. Podijelim to s njima u četiri oka”, kazao je Penava u razgovoru za Novu Tv.


Bio je ujedno i jedini kandidat stranke, može li reći da je to pomalo i čudno. Penava to gleda iz nekog sasvim drugog kuta.

”Ovisi kako gledate, osobno volim da svaki čovjek ima dovoljno slobode. Je li čudno što sam bio jedini kandidat? Možda možemo gledati kroz drugu prizmu. Članstvo ima povjerenja, najistaknutiji članovi su dali potporu mojoj kandidaturi”, pojasnio je Penava.No prije samih izbora u Domovinskom pokretu moglo se čuti kako će zapravo glavnu riječ u stranci voditi netko drugi, Penava o tome kaže:

“Naravno… Svatko može postaviti tezu kako želi. To postavljaju oni koji se boje DP-a, koji se boje mene. Ivan Penava je gradonačelnik grada Vukovara i sve je samo ne marioneta. Uvijek sam interes Vukovaraca gurao na prvo mjesto”, istaknuo je.

Čestitao je suverenistu Marijanu Pavličeku na njegovom izboru za predsjednika Suvrenista. Rekao je da su dobro surađivali sedam godina.

”Osobno sam čovjek koji teži suradnji sa svima”, kazao je.

Novi lider Domovinskog pokreta pojasnio je ovom prilikom i na što je mislio kada je govorio o ‘nemanima’.

“Govorimo o dubokoj državi i pojam je to koji drži Hrvatsku zarobljenom. Nekad se to vezalo za Udbu. Danas je to mentalni sklop koji nema veze s Udbom. Ljudi koji misle da njihov novac vrijedi više od vašeg – u investicijama, da je njihov život vrjedniji od vašeg i mog… Riječ je o mentalnom sklopu bivšeg režima gdje je partija jedina bitnija od države”, objasnio je Penava.

Toga ima i u HDZ-u ističe Penava.

”Ne mogu reći da ih nema, dapače – ima ih. Ali moramo biti fer. To je i moja politika, koja nam je stvorila državu. Moramo se složiti da je neman među nama i da je posebno opasna”, istaknuo je komentirajući svoju bivšu stranku.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI