PENAVA NIJE ŽELIO OTKRITI PREUZIMA LI DOMOVINSKI POKRET: Komentirao je i napada Vesne Vučemilović na njega

Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Ivan Penava odgovorio je na pitanje hoće li nakon odlaska Miroslava Škore preuzeti mjesto predsjednika Domovinskog pokreta.

“Još ne bih o tome govorio iz razloga što nisam član Domovinskog pokreta. Ja sam čovjek koji je po treći put osvoji mandat gradonačelnika Grada Vukovara i osnovao sam stranku s kojom smo dobili po treći put voditi grad Vukovar. Blisko surađujemo s DP-om, suverenistima, član sam kluba zastupnika DP-a i dok ove stvari se ne riješe u DP-u bilo bi mi nezahvalno komentirati”, kazao je Penava za N1.

Dodaje da ostaje otvoren za suradnju bez obzira na njegovo članstvo u DP-u.

“Bio bih neozbiljan da to otklonim unaprijed. Morao bih pregaziti svoju riječ što također nije nešto što činim. Morate shvatiti da su političke strukture DP-a i ona koja je formirana oko mene, ne činim sam te strukture, tu je puno ljudi koji su se borili za poziciju koju imamo i bilo bi neozbiljno da na temelju svog mišljenja donosim odluke jer bi to značilo autokratsko ponašanje, a ono nam nije donijelo ove pobjedničke rezultate”, kaže Penava.

O istupima Vesne Vučemilović koja je rekla da Penava može biti samo grobar DP-a, kaže:



“Kako sam već rekao, dobar sam s gospođom Vučemilović i kanim to i ostati. Te tenzije su produkt šoka, mislim da se to posebno jako odrazilo na nju jer je najbliža Miri zbog obiteljskih odnosa. Ja ne bih tu htio ništa jer uvažavam i ljutnju i eksploziju i frustraciju i bijes. Fali tu političkog iskustva, te se stvari ne rješavaju tako. Štetu trpi i ona sama i DP, a ovo što je upućeno prema meni ne uzimam za zlo. To je takav trenutak i preko toga treba prijeći. Doista smatram da dužnost gradonačelnika bilo kojeg grada nije u skladu s dužnosti saborskog zastupnika, to je posao koji traži čovjeka 24 sata”, rekao je Penava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI