PENAVA O OPCIJI DA ĆE PREUZETI DOMOVINSKI POKRET: ‘Sazrelo je vrijeme kada nam treba treća opcija koja mora biti rasterećena prošlih režima’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na obilježavanju Oluje u Kninu bio je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava kojeg se spominje kao čovjeka koji bi mogao puzeti vođenje Domovinskog pokreta.

Sam Penava otkrio je kako je to jedna od opcija.

Nije bio u službenom protokolu, a kako kaže, razlog su barikade.

“Bio sam s gradonačelnikom Knina, prijateljskog grada. Položili smo vijence. U onom trenutku kad vidim traku gdje ne može hrvatski narod i građani, to je znak da nema mjesta ni za mene. Gdje je zabranjeno građanima, nemam ni ja što tu tražiti”, rekao je Penava.

Na pitanje o tome što misli o porukama Vlade prema Srbiji, Penava odgovara:



“Ja nisam čuo poruku premijera i ne znam kakvu je poruku poslao Srbiji. Ja mislim da Andrej Plenković slabo radi svoj posao i da su te poruke samo prigodne. Dok šalje takve poruke, paralelno se podiže spomenik generalu JNA. Te poruke su čisto fingiranje. I njegov koalicijski partner Pupovac uporno priča o ustašama. Ne mogu se oteti ovom dojmu odstranjivanja naroda i branitelja s ovog mjesta. Isprogramirali su to u svoju korist. Mislim da je on sukrivac u ovome kako se ponaša Vučić. To je jedna trula politička korektnost prema Srbiji”, kazao je Penava.

Na pitanje, postoje li ustaše u Hrvatskoj, Penava odgovara:

“Pričati o ustašama u Hrvatskoj danas, garantiram da ni Milorad Pupovac niti bilo tko nije vidio ustašu. Simpatizera ima. Ako netko koristi ‘Za dom spremni’ ne znači odmah da je ustaša. Srbija rehabilitira četnički pokret i to partizanima ne smeta. U Hrvatskoj nema niti jednog relevantnog političkog pokreta koji podržava nacistički ustaški pokret. To nećete čuti ni od koga. To je jedna povijesna okolnost koja nas je podijelila. Politika SDSS-a je da konstantno nameće Hrvatskoj teret Drugog svjetskog rata. To je jedna trula priča koja ide u korist Vučiću. Tome kumuju Milorad Pupovac, ali i ova Vlada”, poručuje Penava.

Potom je govorio o mogućnosti preuzimanja Domovinskog pokreta nakon Škorine ostavke.

“Ja sam ovdje danas između ostalog ovdje i s članovima Domovinskog pokreta, uvijek smo bili u dobrim odnosima, ali vidjet ćemo kako će stvari odvijati. Ja trenutno nisam ni član Domovinskog pokreta. Ne bih volio podcijeniti demokratsku volju članova Domovinskog pokreta i morao bih pitati i svoje suradnike o tome. Ta opcija je jedna od opcija. Hoće li biti, ne znam, ali ne želim trčati pred rudo. Pustimo vremenu i razgovorima. Sve ove druge stvari su stvari Domovinskog pokreta i nije u redu da se ja u ovom trenutku petljam u to. U rujnu ćemo sigurno riješiti te stvari. Ulazimo u neko novo razdoblje, trebamo staviti glave na kup i vidjeti koje su najbolje opcije za napredak ove države”, kaže Penava.

“Ja svoj put poznajem, ali finese i tko će biti gdje, vidjet ćemo”, rekao je Penava.

“Sazrelo je vrijeme u Hrvatskoj kada nam treba treća opcija koja mora biti rasterećena prošlih režima, treba nam opcija koja će najaviti neko novo doba i koja će graditi budućnost”, rekao nam je Penava.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI