PENAVA PROTIV POMILOVANJA PERKOVIĆA I MUSTAČA: ‘Priče o njihovim ratnim zaslugama su pomalo uvredljive, konstruiraju ih paraslužbe’

Foto: Cropix

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava govorio je o tome kako je ministar pravosuđa Ivan Malenica odbio zahtjev za pomilovanjem bivših čelnika jugoslavenske, a kasnije i hrvatske tajne službe Josipa Perkovića i Zdravka Mustača. Pozdravio je odbijenicu jer smatra da je upitan njihov doprinos u Domovinskom ratu.

Malenica je predložio predsjedniku Zoranu Milanoviću da odbije prijedlog za pomilovanja Perkovića i Mustaća.

“Ove priče koje smo slušali o njihovim ratnim zaslugama za slobodnu i neovisnu Hrvatsku su pomalo uvredljive, one su konstrukt koji rade nekakve paraslužbe i zaostaci bivše države”, rekao je Penava.

Podsjetimo, pomilovanje Perkovića i Mustača potpisima je podržalo nekoliko generala iz Domovinskog rata, među kojima i Ante Gotovina.

“Generali imaju pravo na svoj stav. Bez obzira ako se s njima slažem u 99 posto stvari, oko ovoga se nimalo ne slažem”, naglasio je predsjednik Domovinskog pokreta.



On smatra da bi njihovim pomilovanjem Hrvatska poslala krivu poruku koja govori da tolerira politički motivirana ubojstva.

Prema Penavinim riječima, pokojni generali Tomislav Merčep i Đuro Brodarac zaslužili su pomilovanja prije nego Perković i Mustač, a nisu ih dobili.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI