PENAVA S GOVORNICE ZAGRMIO: ‘HDZ ne vodi politiku Franje Tuđmana, od Lijepe naše napravili su tužnu njihovu’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Ivan Penava novi je predsjednik Domovinskog pokreta. Odlučili su tako jednoglasno članovi stranke na izvanrednom saboru stranke. Vukovarski gradonačelnik bio je i jedini kandidat za nasljednika Miroslava Škore.

Penavu su dočekali pljeskom i skandiranjem: ‘Ivane, Ivane’. Na saboru je od 149 članova prisutno njih 133. Nakon dizanja ruku ponovno mu se skandiralo i zapljeskalo kao novom čelniku stranke.

Uz to, stranka će mijenjati i Statut. Jedna od stvari koje su trenutno u Statutu je i da je himna stranke pjesma ‘Vrijedilo je’ Miroslava Škore. Na izvanredni sabor stigao je Stjepan Tuđman, sin prvog predsjednika Hrvatske.

“Krajnji je čas da svi zajedno nastavimo tamo gdje je Hrvatska stala nakon dana ponosa i slave te veličanstvene pobjede u Domovinskom ratu. Hrvatska nazaduje i propada pred našim očima i zemljama koje su bile iza nje sada gleda u leđa. One koji sada vladaju pitam vole li svoju djecu? Hrvatska o ovakvom vlasti nema budućnosti, jer odlaze najbolji od nas, a to su naša djeca” – kazao je Ivan Penava odmah po izboru na predsjedničku funkciju.

”Hrvatskom danas ne vladaju građani jer Hrvatskom vlada Vlada koja ne sluša građane. Upućujem javni poziv svim samosvjesnim Hrvatima i Hrvaticama, građanima i građankama –nemojte slušati one koji ne slušaju vas, nemojte birati one koji ne biraju vas. Želim poručiti svima, pogotovo bivšim stranačkim kolegama iz HDZ-a, da politika koju vode nije politika dr. Franje Tuđmana”, poslao je poruku novi predsjednik DP-a.



 

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI