PENAVA SAM PROTIV SVIH! EVO ŠTO STOJI IZA E-SRBIN PLAKATA: ‘Jasno je tko i kakav interes tu ima! Opet će reći da imam nešto protiv Srba’

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Gradonačelnik Ivan Penava gostovao je na RTL televiziji gdje je komentirao popis stanovništva koji počinje 13. rujna.

Dotaknuo se i kampanje Srpskog narodnog vijeća “Ne budi samo Srbin, budi e-Srbin” kojom pozivaju svoje sunarodnjake da se uključe u popis na internetu.

Penava smatra kako su moguće manipulacije pri popisivanju, a nisu mu se svidjeli ni plakati postani e-Srbin.

“Ružno mi je vidjeti plakate… Sad će netko reći da imam nešto protiv Srba, dapače, ne volim da se ikoga apostrofira. Zašto su Srbi kao manjina istaknuti u prvi plan i zna se da to radi SDSS. Ne volim raditi razliku između mojih građana, građana Vukovara i građana RH. Ovo je obična statistička stvar, puka metodologija i tehnika je u pitanju, ne bi trebalo biti bitno tko vas popisuje, tko ste po nacionalnosti i kako se izjašnjavate s vjerske ili bilo koje druge osnove. Zašto moramo svjedočiti plakatima u Hrvatskoj? Zašto se ni jedna druga manjina ili većinski narod ne apostrofira, nego uvijek jedni te isti? Jasno je tko ima interes. Brojke su egzaktne. Pomnožite broj vijećnika, vijećničkih naknada, naknada koje stranke dobivaju temeljem vijećničkih, općinskih i županijskih mjesta u skupštinama i vijećima i lako ćete doći do matematike”, rekao je Penava.

Novi šef Domovinskog pokreta?

Penava se osvrnuo i na previranja u Domovinskom pokretu te se dotaknuo mogućnosti da preuzme ulogu vođe Domovinskog pokreta.



“Surađujemo, razgovarali smo, razgovaramo i danas, razgovarat ćemo i sutra. Puno opcija je bilo uzeto u obzir, stvari sa Škorom meni nisu bile vidljive i iznenadile su me. S njim se, nažalost, nisam čuo mjesec i pol dana, ali pitali ste me pa da ne ostanem nedorečen, bio sam tu i bit ću tu. Sigurno ću s ljudima s kojima surađujem u Vukovaru i koji su mi davali povjerenje donijeti odluku za korist Domovinskog pokreta, Vukovara, Hrvatske i hrvatske desnice”, zaklučio je Penava.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI