PENAVA ZA DEŽULOVIĆA KRIVI VLADU: ‘Odaju pijetet žrtvama Vukovara, a okreću glave od najodgovornijih ratnih zločinaca i financiraju sporne kolumne’

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava održao je konferenciju za medije na temu kolumne Borisa Dežulovića.

Kako je rekao, Franjo Tuđman porazio je velikosrpsku politiku od 1991.-1995. godine, a aktualna Vlada je, nažalost, pomalo vraća u igru.

“Činjenica je da imamo vlast i da su građani birali političare iskrivljenih liberalnih vrijednosti, gdje nitko za ništa ne odgovara. Ovo je vrijeme neodgovornosti i pranja ruku. S ovim će biti ‘bura u čaši vode’, priča će trajati dva dana, a poslije ništa. Želim fokus staviti na vlast u RH koja s jedne strane Vukovar postavi za mjesto pijeteta, s druge strane okreće glavu od najodgovornijih ratnih zločinaca. Ta vlast u neposrednoj blizini štiti mauzolej četničkom vojvodi, imamo vlast koja podiže zvijezde petokrake po neboderima u Hrvatskoj”, rekao je Penava.

Nastavlja, novinar N1 televizije se na jedan grub način obrušio na vrijednosti Domovinskog rata, a odgovorni urednici i vlasnici poručuju kako da nisu odgovorni.

“Tko je odgovoran u ovoj državi? Odgovora li itko za išta u Hrvatskoj?”, rekao je.



“Nema tu sankcija, nema posljedica, samo truli politički kompromis na račun hrvatskih vrijednosti”, dodao je Penava.

“Molim sve hrvatske građane, nemojte se čuditi na ove vulgarne i prostačke uvrede Borisa Dežulovića. Zašto? On je kolumnist srpskih, Pupovčevih Novosti koje sufinancira Vlada. Ironije li, vlade koja gaji posebni pijetet prema gradu Vukovaru”, kaže. Penava je na kraju rekao da Hrvati trebaju prestati griješiti “mišlju, riječju, djelom i propustom” inače će se povijest nastaviti ponavljati.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI