PEOVIĆ IZ RIJEKE: U utorak Radnička fronta predstavlja svoj prijedlog Zakona o radu

screenshot N1

Zastupnica Hrvatskog sabora Radničke fronte Katarina Peović izjavila je kako će u utorak u Saboru predstaviti svoj prijedlog Zakona o radu.

“Promjene se odnose na ograničenje rada na određeno vrijeme na jednu godinu, kao i zabranu prekida radnog odnosa na dva mjeseca i ponovno zapošljavanje radnika, jer se i to ocjenjuje kršenjem radnički prava”, kazala je.

Dodala je kako bi radnici trebali raditi kraće, do 35 sati tjedno, jer istraživanja pokazuju da radnici u Hrvatskoj rade i po 10 sati tjedno dulje nego oni u Nizozemskoj.

“Agencijski, prekarni, platformni rad su oblici izrabljivanja radnika. Tražimo da svi imaju ugovor o radu, plaće i prava kao i oni sa standardnim ugovorima o radu”, istaknula je.

“Radnici koji rade prekovremeno, blagdanima, noću i u otežanim uvjetima rada moraju biti više plaćeni i za to se moraju odrediti minimalni iznosi”, naglašava.



Inače, u Rijeci je organizirano radničko savjetovalište s besplatnim pravnim savjetima o problemima na radnom mjestu, u sklopu Radničke fronte.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI