PEOVIĆ KRITIZIRALA RAD PALADINA: ‘On nije u politici da napravi nešto dobro za društvenu većinu’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Saborska zastupnica Radničke fronte Katarina Peović za N1 je komentirala obnovu nakon potresa na Banovini i poteze novog ministra graditeljstva Ivana Paladina.

Naime, objavljeno je da otkad je počela obnova u veljači na Banovini, u tijeku je izvođenje radova i izgradnja zamjenskih obiteljskih kuća na 17 lokacija nakon potresa.

“Divno, fascinantan broj”, ironično je rekla Peović.

Dodala je da samo imenovanje novog ministra Ivana Paladina govori o tome koliko se ova Vlada i Andrej Plenković misle baviti obnovom.

“Sve je rečeno izborom ministra za kojeg se i prije nego što je stupio na mjesto pokazalo da je u sukobu interesu. Čovjek koji zarađuje više od 130 tisuća kuna mjesečno, a ženi daje minimalac u svojoj firmi, ima više od 50 tisuća kuna rate kredita… Ja se stvarno pitam što zapravo on radi, ali sumnjam da je došao potaknuti obnovu. Ono što mi vidimo je da obnove nema”, istaknula je .“Ministar će se očito brinuti za ono što je došao – osobnu korist i korist elitnih skupina s kojima komunicira i koje zastupa. Često se kaže, isto je bilo s Horvatom, da je riječ o nesposobnim političarima. Nije, riječ je o političarima koji su došli tu da naprave ono što se od njih očekuje”, naglasila je Peović.

Osvrnula se na rad novog ministra za kojeg je istaknula kako “nije u politici da napravi nešto dobro za društvenu većinu”.

“Tim društvenim skupinama potrebno je da imaju čovjeka u politici. On je tu sa zadatkom. To je čovjek koji ima vlasništvo u Kuparima, u sukobu interesa je, odrađivao je prljavi posao za ruske oligarhe i gasio naše građevinske tvrtke koje bi možda danas mogle sudjelovati obnovi, ali ugašene su pod njegovim asistencijama. Radnike je uvjeravao da će ostati na svojim radnim mjestima pa im je podijelio ostavke. To mu je bila uloga nekad, a evo i sad je tu da osigura poslove podobnima”, zaključila je Peović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI