PETEK TRAŽI DA SE OTVORI MARKOV TRG: ‘Turistima je zaštitna ograda nova atrakcija jer saznaju da je postavljena zbog terorističkog napada na Vladu!?’

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek u petak je predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću uputio apel da za javnost otvore Trg sv. Marka.

“Sada je to zatvoren i zapušten prostor, već skoro deset mjeseci. Od obećanog novog plana sigurnosti trga i sjedišta državnih institucija nismo dobili ništa osim ograde, zabrane prolaska i sve zeleniju površinu. Ako postoje procjene da trg mora i dalje ostati zatvoren, neka MUP javno objavi zašto”, objavio je Petek na Facebooku.

Dodaje kako je između kamenih obloga na Trgu počela rasti trava koju nitko ne kosi te da je turistima koji posjećuju Gornji grad zaštitna ograda oko trga postala ‘nova atrakcija’ nakon što saznaju da je na zgradu Vlade počinjen teroristički napad.


“Radi se o jednom od najvažnijih trgova za identitet grada i Hrvatske, turistička je atrakcija s objektima koji su zaštićeno kulturno dobro. Trgovi su javni prostori. Trebaju biti dostupni svima, mjesto su okupljanja i komunikacije, a ovaj trg je i važan za politički pluralizam i komunikaciju, kao i kulturu Zagreba i Hrvatske”, zaključuje Petek.Facebook Comments

Loading...
DIJELI