PETERNEL UVJEREN U KANDIDATURU: ’Škoro ima sve ono što bi budući gradonačelnik Zagreba trebao imati’! Evo kako je to objasnio

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Smrt Milana Bandića promjenila je odnose snaga u metropoli uoči lokalnih izbora. Brojne su špekulacije tko ima najviše šansi i tko bi mogao u drugi krug i tko bi na kraju mogao trijumfirati i naslijediti Milana Bandića.

No za Igora Peternela iz Domovinskog pokreta dvoji nema. Miroslav Škoro, koji se još uvijek nije službeno kandidirao, i Tomislav Tomašević ulaze u drugi krug izbora, rekao je to Peternel gostujući u Bujici Z1 televizije.

Kaže kako Tomašević neformalno ima potporu premijera Andreja Plenkovića koji je slanjem ministrice kulture i medije, Nine Obuljen Koržinek na komemoraciju za preminulog gradonačelnika počeo proces javnog distanciranja od Bandića. No, dodaje, smrt Bandića mogla bi gradonačelničke fotelje koštati čelnika stranke Možemo!.

“Godinama su egzistirali na kritici Bandića i na agresivnom lobiranju da svaki projekt koji se događa u Gradu Zagrebu ne valja, ne nudeći pritom nikakvu alternativu. Uspjeli su oko sebe okupiti veliki broj lijevih aktivista, koje znamo iz raznih akcija zadnjih dvadesetak godina. Svi su oni u politiku došli iz civilnog društva, a s obzirom da sam s njima verbalno ratovao, dobro znam o kakvim je ljudima riječ. Oni su se kolektivno preselili u Sabor pod platformom Možemo, Radničkom frontom, Novom ljevicom…Vrlo jasno rečeno–odlaskom Bandića izgubili su ono čemu su bili posvećeni i ne vidim kako će sada zadržati birače i motivirati ih da u svibnju ne odu na vikend na more, jer im se ne da čekati u redu za glasovanje”, govori Peternel u svojoj analizi.

S druge strane, SDP-ov kandidat, Joško Klisović, za kojeg je jasno da ima potporu predsjednika RH, Zorana Milanovića, s druge strane, kako pokazuju i ankete, nema veliku podršku javnosti. Prema anketi koja je rađena dok je Bandić bio živ vodi vodi Tomislav Tomašević s 24,1 posto, drugi je Milan Bandić s 14,2, a treći dr. Miroslav Škoro s 13,8. SDP-ov Joško Klisović je tek na 10,6, HDZ-ov Davor Filipović na 7,8 posto, dok svi ostali kandidati uopće ne prelaze prag.



“Tu se jasno vidi da su Škoro i Bandić bili tek unutar statističke pogreške, a znamo li da je između 70, 80 posto Bandićevih birača glasalo za Škoru na predsjedničkim izborima, jasno je tko je sada favorit”, zaključuje Igor Peternel govoreći o rezulatima izbora za Zagreb u novom ruhu nakon smrti Milanaa Banadića.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI