PETERNEL VJERUJE U PENAVU: ‘Ima taj gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci’

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Igor Peternel komentirao je ulazak vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave u tu stranku.

“Ivan Penava je ušao jučer u Domovinski pokret, a hoće li objaviti kandidaturu sam će reći na press konferenciji, ali svakako pozdravljamo to što nam se Penava i formalno pridružio”, kazao je Peternel te dodao da je stranački izborni skup vrlo skoro te da će konačno priča s previranjem u Domovinskom pokretu biti završena.

Smatra da je Penava dobar izbor za šefa stranke. “Otpočetka sam govorio da je Penava dobar izbor, bio bi dobar izbor za predsjednika upravo zbog toga što ima taj gard i sve ono što čini pobjednika u političkoj utrci, pobijedio je za gradonačelnika Vukovara, ljudi na terenu, birači ga vole i mislim da je to dobitna kombinacija”, rekao je Peternel te dodao da Penava ima karizmu kakvu je imao i Miroslav Škoro.

Vjeruje da Domovinski pokret s Penavom može biti jednako jak kao i sa Škorom. “Osobno vjerujem da može biti i jači, a birači će reći imaju li povjerenja u politike koje ćemo ponuditi. Tu nema puno filozofije, birači su ti koji odlučuju i na kraju se zbraja rezultat”, kazao je te dodao kako ne zna hoće li biti više kandidata za predsjednika stranke te da nema ništa protiv da to tako i bude.

Kazao je da nije bilo političkog raskola u stranci već da je to bilo na osobnoj razini koji je potom i njihovom greškom maksimalno potenciran.



“Negativna percepcija koja dolazi naravno da ruši rejting, očekujem da će biti mira, tjednima već nemamo unutarstranačkih previranja koji bi punili novinske stupce”, zaključuje za N1.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI