PETERNEL ŽESTOKO UZVRATIO: Možemo! se lažno predstavljaju i love emocije bijesnih građana! No mi ćemo pokazati tko su zapravo

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Igor Peternel, član predsjedništva Domovinskog pokreta komentirao je dosadašnji tijek kampanje za lokalne izbore, odnosno za izbor gradonačelnika Zagreba.

Odgovorio je na kritike Tomislava Tomaševića iz Možemo! koji tvrdi da njegov konkurent, Miroslav Škoro iz Domovinskog pokreta, ne zna ništa o komunalnim problemima metropole.

“Tomašević ne zna što odgovoriti na Škorine kritike, dosta je reterirao u pojedinim dijelovima sučeljavanja, on se stalno vraća na komunalne teme, a danas je imao problema i nije se najbolje snašao oko pitanja zdravstva”, smatra Peternel.

Komentirao je i zbrku koja je nastala oko Škorine izjave da na Mirogoju postoji spalionica biootpada.

 

“Miroslav Škoro sutra ima novo sučeljavanje i pojasnit će tu izjavu, možda je izašla iz konteksta, nekada se dogode lapsusi. On će sve to pojasniti”.



Na pitanje jesu li ideološke teme zaista najbitnije teme ove kampanje, Peternel kaže, to je banalizacija.

“Imamo nespecifičnu situaciju da po prvi put imamo platformu, ljude iz civilnog društva koji se, po meni, lažno predstavljaju kao zabrinuti građani i love emocije opravdano bijesnih građana. Mediji se nisu pobrinuli da građani znaju tko su ti ljudi. Oni su iz parapolitičkog društva prešli u političku stranu, no čitav prelazak je novčano i politički isprepleten i to smo počeli prokazivati. Škoro ih je u subotu pozvao da kažu tko su i što su, koliko su javnih sredstva prikupili da vidimo je li to platforma za isisavanje novca ili političko djelovanje. Nama je važno da građani znaju istinu, tko smo mi, a tko su ti ljudi”, rekao je za N1.

Dodaje, drugi krug izbora je druga utakmica.

“Tomašević je u prednosti, ostvarili su sjajan rezultat u prvom krugu, no naša dužnost je da građane upozorimo što su izabrali, da su bili zavedeni, pokazujemo tko su oni i čime su se bavili”, rekao je Peternel.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI