PETIR SE ŽESTOKO OBRUŠILA NA BELJAKOV HSS: SDP im je poklonio sva mjesta koja imaju, oni sami po sebi ne vrijede ništa!

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bivša europarlamentarka Marijana Petir jučer je i službeno objavila kako će se na nadolazećim parlamentarnim izborima naći na listi HDZ-a, ali kao nezavisna kandidatkinja. Petir je rekla da je odbila ponudu Domovinskog pokreta Miroslava Škore.

“Gotovo u isto vrijeme dobila sam poziv za suradnju iz HDZ-a i Domovinskog pokreta te sam razgovarala s gospodinom Plenkovićem i gospodinom Škorom. Jasno sam istaknula da se ne planiram učlanjivati ni u jednu stranku i da želim ostati nezavisna te da mi je važno da se za nastavak razgovora prihvati moj program i vrijednosti koje zastupam”, rekla je Petir u razgovoru za Jutarnji list. Petir na izbore izlazi u VI.izbornoj jedinici, a s njome na listi, Plenković računa na velik broj preferencijalnih glasova.

Zanimljivo je i kako se Petir osvrnula na djelovanje svoje bivše stranke, HSS-a, po kojoj je ponovo žustro oplela ne štedeći niti stranku, a niti Krešu Beljaka.

“Sva mjesta koja sadašnji zastupnici HSS-a imaju poklon su SDP-a. Ona nisu rezultat rada nekog od njih niti glasovi koje su osvojili. Neprepoznatljivi su, sami sebi dostatni, nije ih briga za stranku i članstvo i opet će se uhljebiti jer zna SDP da oni sami po sebi ne vrijede ništa, no časno ime HSS još ima povijesno značenje u kolektivnoj svijesti naroda. Zato se nadam da HSS neće završiti u ropotarnici, već da će iz HSS-a i iz Hrvatske politike nestati oni koji su poslani da unište HSS“, kazala je Petir referirajući se na pitanje je li vrijeme da se pomiri s činjenicom da je starom HSS-u mjesto u ropotarnici povijesti.

Petir je istaknula da se s još nekoliko entuzijasta bori za HSS te da je cijeli predmet na Visokom upravnom sudu, budući da je to jedini način na koji se može boriti jer je zbog kritike Beljaku izbačena iz stranke.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI