Petrini je nešto neviđeno palo na pamet

screenshoot

Općina Primošten gradi podmorski tunel između Nove rive i druge strane obale u uvali Porat te je taj projekt pred realizacijom.

Ovu informaciju je za ŠibenikIN potvrdio primoštenski načelnik Stipe Petrina.

“Riječ je o panoramskom pješačkom tunelu s prozirnim stijenkama, dužine 60 metara i širine do šest metara, koji bi se na najdubljem dijelu morskog dna u Portu nalazio 18 metara ispod površine mora. To je sve što vam u ovom trenutku mogu reći o projektu za koji su već izrađena neka idejna rješenjotoa i otprilike znamo kako će izgledati”, rekao je Petrina.

Nakon projekta izgradnje divovskog spomenika Gospi od Loreta na brdu Gaj, gdje u velikom broju dolaze hodočasnici i turisti, Primošten podmorskim panoramskim tunelom želi dobiti još jednu turističku atrakciju.

U sklopu tunela namjeravaju graditi i popratne ugostiteljske i druge sadržaje na ulazu i izlazu, a u projekt namjeravaju uložiti oko milijun i pol eura.



“Ideja je bila da se na prostoru sportske lučice Porat gradi pješački most, ali to bi otežalo pomorski promet pod njim. Zaključili smo onda da je najbolje izgraditi tunel koji će biti dovoljno duboko pod morem da iznad njega mogu prometovati i najveći brodovi, a cijena gradnje tunela bit će otprilike ista kao da smo gradili most”, kaže Petrina.

Paralelno s gradnjom tunela, Općina uskoro namjerava urediti cijelo područje Porta.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI