Petrov o kaznenoj prijavi protiv Todorića: ‘Ona je meni usputna, prioritet je zakon’

Igor Kralj/PIXSELL

U Mostu smatraju da Todorić nakon procesa restrukturiranja više ne bi trebao biti u upravljačkoj i vlasničkoj strukturi Agrokora

U Vladi se u četvrtak navečer održao sastanak premijera Andreja Plenkovića i ministrice gospodarstva Martine Dalić na kojem se “brusio” nacrt Zakona o sistemski važnim tvrtkama. Nešto kasnije su im se pridružili Božo Petrov i Nikola Grmoja. Prvi je iz Vlade izašao Petrov, oko pola sata prije ponoći.

“Zakon će ići sutra. Razgovarali smo o zakonu kako bi se zaštitio gospodarski sustav. Većinu vremena smo razgovarali o tome. Pričekat ćete sutra zakon. Ne pravimo zakon radi gospodina Todorića, nego da zaštitimo gospodarski sustav i radna mjesta. Ne možemo dozvoliti da niti jedna kompanija toliko može ugroziti sustav da radi nje možemo očekivati recesiju”, kazao je Petrov na odlasku iz Banskih dvora, a kratko je komentirao i kaznenu prijavu protiv Ivice Todorića i Agrokora.

“Ona je meni usputna. To sam sada priopćio predsjedniku Vlade. Ali prioritet je zakon i sve ono što Hrvatska u ovom trenutku može imati i što je ispred nje.”

Na pitanje zašto je podnio prijavu, Petrov je kazao da “ono što je izašlo u medijima pobuđuje sumnje. Ako je Todorić čist i sve je u redu neka institucije obave posao”, kazao je Petrov za N1. 

Stajalište je Mosta da Ivica Todorić ne smije sudjelovati u procesu prinudne uprave i restrukturiranja koncerna. U Mostu smatraju da Todorić nakon procesa restrukturiranja više ne bi trebao biti u upravljačkoj i vlasničkoj strukturi Agrokora jer je, kako kažu, svojom politikom upravljanja doveo u opasnost cjelokupan gospodarski sustav. Koncern Agrokor, smatraju u Mostu, tijekom jednogodišnjeg restrukturiranja trebalo bi razdijeliti na niz tvrtki



Facebook Comments

Loading...
DIJELI