PETROV OPET OPLEO PO HDZ-u: ‘Još će se na kraju opet Cvitan pojaviti na pressici uz Plenkovića’

Patrik Macek/PIXSELL

"Plenković očito smatra da građani imaju kratko pamćenje, da će se sve zaboraviti", rekao je Petrov pa još jednom opleo i po HDZ-u i po SDP-u

Most je održao sastanak Predsjedništva stranke, nakon kojeg su se članovi stranke obratili javnosti.

“Za degutantne, sramotne trgovine u Saboru, za koje se nadam da građani RH neće nikada zaboraviti, Andrej Plenković mora podnijeti odgovornost za čitavu krizu koju su uzrokovali on i HDZ, drugi put u godinu dana. Postupcima u zadnjih godinu dana štitio je cjelokupni kriminal u Agrokoru. Ministri koji su javno zatražili odgovornost bili su smijenjeni. Ministar koji je znao što se događa u Agrokoru, on je ostao i to upravo zahvljujuči sramotnoj trgovini. Mislim da se u Saboru nikad, kao prije tjedan dana, nije vidjelo kako se politika vodila zadnjih 20 godina. Drago nam je da smo cijeloj javnosti pokazali koji je to moralni glib koji sve te stranke veže. Znamo da smo stali na žulj strukturama kojima je jedini indteres onaj osobni. Moraju znati da ćemo se mi do kraja boriti protiv klijentelizma”, izjavio je prvi čovjek Mosta, Božo Petrov.

Na pitanje novinara kakav je plan Mosta nakon lokalnih izbora te je li SDP opcija ili je pak moguća velika koalicija, Petrov je rekao da su oni sve rekli i pokazali.

“Oni su sve rekli i sve pokazali. Pa i sramotne trgovine, Šeks u Saboru… Sami su progovorili, visokopozicionirani HDZ-ovci i SDP-ovci, da je jedini način koji vide da zaštite sebe i svoj interes je velika koalicija. Mi u tom jatu ne letimo”, odgovorio je Petrov.

Ističe da su “pod krinkom stabilnosti u svoje skute dobili Sauchu, Pupovca, Lackovića i slične, ali da ta parlamentarna većina ne postoji i broj cijelo vrijeme pada”.



“Ako postoji i mrva obraza, mrva časti u ovom trenutku, onda je to da odemo na nove izbore, da građani procijene i ocijene njihove postupke u zadnjih mjesec dana. Hrvatska nije monarhija, Hrvatska je parlamentarna. Pozivamo Plenkovića ako ima mrvicu časti da izađe pred Sabor, predloži ministre i pokaže ima li tu većinu, ima li ova Vlada uopće više legitimitet za raditi li ono što mi smatramo najpoštenijim, neka se ide na izbore”, dodao je Petrov, javlja N1.

Nije mu jasno “zašto se toliko grčevito drže za fotelje, negiraju i štite u kriminal Agrokoru, smjenjuju ministre koji su na to ukazivali, a štite ministra koji je sve znao”.

“Plenković očito smatra da građani imaju kratko pamćenje, da će se sve zaboraviti”, rekao je Petrov pa još jednom opleo i po HDZ-u i po SDP-u.

“Radije ćemo čestito i pošteno raditi u oporbi. Dok god su ovakvi ljudi koji vode HDZ i SDP mi nećemo s takvima koalirati. Nije isključeno ni da se SDP i HDZ ne rustrukturiraju. Ali ako će Šeks, Gregurić, Mesić, Božinović, ekipa i slični voditi politiku obije stranke, a glumiti da su zasebni… Neka odu u veliku koaliciju i pokažu da su isti. Možda su najprirodniji saveznici.”

Vlada je na današnjoj sjednici DORH-u odobirla dodatnih pet milijuna kuna za istragu u Agrokoru. Petrov tvrdi da su to jednostavni morali napraviti.

“Bio bi teatar apsurda da su kojim čudom odbili zahtjev, bila bi to točka na i. Ne mogu si to dozvoliti. Mislim da će sad odobriti sve što DORH zatraži. Još će se na kraju opet Cvitan pojaviti na pressici uz Plenkovića.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI