PETROV PREDAO MJESTO JANDROKOVIĆU: ‘Tužan je ovo dan za Sabor’

Patrik Macek/PIXSELL

Sa 76 glasa za i 13 protiv, za novog predsjednika Hrvatskoga sabora izabran je Gordan Jandroković

Mostov Božo Petrov predao je mjesto predsjednika Sabora HDZ-ovu Goranu Jandroković te se nakon 48-satnog kaosa u samom političkom vrhu Hrvatske obratio hrvatskoj javnosti. Rekao je da je ponosan na sve zastupnike Mosta te je pomalo i sretan što se maknuo s fotelje predsjednika Sabora.

“Ponosan sam na sve zastupnike Mosta što nismo sudjelovali u ovom cirkusu. Danas je za spas HDZ-a glasao SDP-ovac, Bandićevac, manjine, SDSS… I to vam je ta parlamentarna većina! Zapravo, i to je upitno budući da su neki od njih najavili da neće podržati Vladu”, rekao je Petrov, obrušivši se potom na Plenkovića:

“Sramotno je od Plenkovića što se nije usudio doći u Sabor i predložiti četiri ministra. Osjećam se čisto, gotovo pa sretno, ali imam pitanje za građane – osjećate li muku? Ako osjećate, to je zbog HDZ-a. Mislim da je svim jasno da je nakon svega  najlegitimnije otići na parlamentarne izbore. Oni se nisu usudili i jasno je zašto. Jasno je i zašto HNS, s kojima će koalirati nakon izbora, danas kao preispituje rad Vlade, a jučer su mogli potpisati zahtjev za raspuštanjem Sabora. To je sve smokvin list i za dvadesetak dana vidjet ćete novu koaliciju”, uvjeren je Petrov.

Prokomentirao je i “političku trgovinu”:

“Vidjeli ste sve, ovo je bio tužan dan. Glasnović je rekao svoje uvjete, on je glasovao, a to znači da su uvjeti prihvašćeni i da će nas samo prvi uvjet koštati 1,3 milijardi kuna. Pogledajte Lackovića, zadnjih šest mjeseci priča jedno, a onda glasa drugačije. A Pupovac je posebna priča. A gledajte, možda je to ovo konačno vlada nacionalnog jedinstva. Ja tamo više ne želim, tražio sam Vladu koja će donijeti pormjene, a ne onu koja će štiti kriminal”, zaključio je bivši predsjednik Sabora, Božo Petrov.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI