Petrov se obratio javnosti: Evo što je kazao o ‘Mostovim uvjetima’

Patrik Macek/PIXSELL

Petrov je je kazao da HDZ-a i Most imaju dobar dijalog, no ipak ima razilaženja.

Predsjednik Sabora Božo Petrov dao je izjavu za medije u 16 sati nakon što je Vlada danas predstavila rezultate svog rada u prvih 100 dana.

“Prvo ću krenuti od Sabora. Mislim da je ovih 100 dana u Saboru postiglo zapažene rezultate. Udvostručili smo broj radnih sati i dana, rasprava, najavljena je racionalizacija rada, postigla se dinamičnija rasprava”, kazao je Petrov i dodao da na red dolaze i prijedlozi koje daje opozicija.

“To je politički dijalog”, rekao je i u nastavku dodao da je  zadovoljan radom Vlade.

Kazao je da je donesen Plan gospodarenja otpadom, najavljena je racionalizacija i optimizacija javne uprave. “Najvažnije je postignuti dogovor oko strateških tema. Vjerujem da ćemo nastaviti u tom duhu”,  istaknuo je Petrov.

Na pitanje novinara što je s Mostovim uvjetima, Petrov je kazao:



“Nisu se istoplili, poštivali smo opoziciju, da to ide u redovnu proceduru. Sada ulazi u drugu fazu, drugo čitanje. Svi će sada ući u proceduru drugog čitanja”, rekao je Petrov.

U nastavku je kazao da HDZ-a i Most imaju dobar dijalog, no ipak ima razilaženja. ” Svatko ima svoj stav, a argumenti pobjeđuju. Svatko može imati stav, bitno je da argumenti prolaze, da se činjenice uvažavaju”, rekao je Petrov.

Na pitanje može li usporediti bivšu vladu i trenutnu, Petrov je rekao da je to zapravo nemoguće usporediti.

“Mislim da je Oreškoviću nanesena nepravda. Čovjek je došao s ciljem odraditi dobro, no vlada nije imala mogućnost učiniti ono za što je imala potencijala jer odnosi dvaju partnera nisu bil na razini”, rekao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI