Petrov: Vlada će štititi gospodarski sustav, Todorića ne

Goran Stanzl/PIXSELL

Upitan po kojem modelu bi država mogla pomoći Agrokoru kazao je da postoji više modela, a kao primjer je naveo jedan - 'in and out' potez

Predsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov izjavio je u ponedjeljak da će Vlada braniti Agrokor kao gospodarski sustav, a ne njegova vlasnika Ivicu Todorića, za što postoji nekoliko modela, a među njima nije nacionalizacija.

Petrov je kazao i kako ne treba stahovati od mogućeg ruskog utjecaja u Hrvatskoj i regiji s obzirom da je Sberbanka jedan od važnijih vjerovnika Agrokora jer “ovo možemo sami riješiti”.

Upitan po kojem modelu bi država mogla pomoći Agrokoru kazao je da postoji više modela, a kao primjer je naveo jedan – ‘in and out’ potez. “U trenutku kada vam se ruši kompletan gospodarski sustav ulazite, stabilizirate, konsolidirate tvrtku i nakon toga je dijelite, prodajete. A u tom slučaju, kada to napravite, hrvatske tvrtke mogu biti konkurentne, i ono što se može dogoditi je da upravo to ostane u hrvatskim rukama”, kazao je Petrov napominjući kako to ejdan od modela.

Ocijenivši da je inicijativa dobavljača Agrokora “jako bitna”, istaknuo je da je, nakon svega što su banke odradile u zadnjih 20 godina u Hrvatskoj, “blago sumnjičav da one imaju prosocijalnu, pronatalitetnu politiku, da ih je briga za male poljoprivrednike”.

“Oni tu gledaju svoju profit. U trenutku kad oni naprave konzorcije nema ovog drugog dijela politike”, rekao je dodavši kako smatra da je puno više stalo dobavljačima i tvrtkama koje su naslonjene na Agrokor.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI