Pijan, u neregistriranom vozilu, bez položenog vozačkog ispita udario curicu i pobjegao: Pustili ga na slobodu

PU međimurska

Nakon odrađenog kriminalističkog istraživanja i nakon otriježnjenja, 29-godišnjak je pušten na slobodu

U prometnoj nesreći koju je izazvao u utorak oko 19 sati u Paragu, 29-godišnji vozač neregistriranog osobnog automobila, bez položenog vozačkog ispita i pijan, teško je ozlijeđena 15-godišnja pješakinja, izvijestili su iz Međimurske policije. Ona je kolima Hitne prevezena u Županijsku bolnicu u Čakovcu, gdje je zadržana na liječenju.

Nakon odrađenog kriminalističkog istraživanja i nakon otriježnjenja, 29-godišnjak je pušten na slobodu.

Policija će, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” i “nepružanje pomoći” protiv 29-godišnjeg osumnjičenika podnijeti kaznenu prijava nadležnom državnom odvjetniku. Ujedno, protiv okrivljenika podnijet će se i optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Čakovcu zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja, javlja emedjimurje.

Nesavjesni vozač je pod utjecajem alkohola od 1,98 promila na ravnom dijelu ceste BMW-om prešao na lijevu stranu i udario djevojčicu koja je išla uz lijevi rub ceste u istom smjeru u kojem se kretao BMW. Nakon udara u tijelo, nesretna je pješakinja odbačena izvan ceste, a vozač je ne zaustavljajući se automobilom udario u parkirani Hyundai Accent, čakovečkih registarskih oznaka.

Od siline naleta Hyundai je uradio u zid kuće. Pijani vozač je ostavio krš iza sebe, ne pružajući pomoć ozlijeđenoj već se pješke udaljio. Na sreću policija je ubrzo pronašla vozača koji je uhićen i zadržan u policiji, koja će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i ne pružanja pomoći. Isto tako će i prekršajno odgovarati.



Neslužbeno doznajemo da se radi o osobi kojoj to nije prvi prekršaj i živi u naselju gdje živi i ozlijeđena djevojčica.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI