‘PIJANI’ HRVATSKI POLITIČARI I POLITIČARKE! Josipović je radi toga prozivao čak i Kolindu pa dobio žestoke kritike!

Foto: Pixsell

Da je njen suprug bio pijan kada je početkom 90-tih na jednoj svadbi izvodio ustaške hitove, objasnila je ovih dana Marijana Puljak, saborska zastupnika stranke Centar aludirajući na svojeg supruga Ivicu Puljka jednoga od kandidata za gradonačelnika Splita. Ta za Puljka izašla je u javnost iako je postajala već neko vrijeme a Puljak se zbog toga morao i javno ispručavati.

Nije tajna da hrvatski političari vole zaviriti u čašicu pa se tako u tome kontekstu u javnom prostoru spominjao čitav niz aktualnih i bivših političara.

Josipović na udaru


Da je bivša predsjednica Grabar-Kitarović možda konzumirala alkohol, ustvrdio je par dana nakon njenog nastupa u Kninu za godišnjicu Oluje njezin prethodnik Ivo Josipović, nakon čega je naišao na veliku osudu javnosti. Tijekom jedne debate s bivšim saborskim zastupnikom Damirom Kajinom tadašnji zastupnik HDz-a, aktualni predsjednik Sabora Gordan Jandroković predlagao je da se zastupnici po ulazu u zgradu parlamenta podvrgnu alkotestu, što se nikada nije dogodilo.

Dogodilo se zato pijanstvo Peđe Grbina koji je pod utjecajem alkohola izvodio Thompsonove hitove, zbog toga što se voli počastiti čašicom alkoholnog pića nerijetko se u javnom prostoru spominjalo HDZ-ova doajena Vladu Šeksa, ali i Tomislava Sauchu bivšeg saborskog zastupnika SDP-a, ali i nekadašnju ministricu kulture Andreu Zlatar Violić.Svatko nađe  neko opravdanje

Jedna neimenovana saborska zastupnica s konca 90-tih u Saboru je znala biti toliko pijana da je teturala, anegdota je koju je svojedobno prepričavao HDZ-ov Andrija Hebrang, koji kavalirski nije želio otkriti o kome se točno radilo, no dao je naslutiti kako je dotična dama povremeno predsjedala Saborom. Policija je zato na vrijeme otkrila kako je pod utjecajem alkohola prometnu nesreću skrivio pokojni zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a pod utjecajem alkohola vozio je i SDP-ov Franko Vidović.

“25. sam bio s ratnim kolegama, slavili smo Dan državnosti. Popili smo tri-četiri kratka pića i sokove, ono što pijete kad nešto slavite. Potom sam se mopedom uputio kući. Počela je kiša, ušao sam u zavoj, a ispred mene se zaustavio automobil, bili su to stranci. Morao sam stati i motor mi je proklizao pa sam pao”, objasnio je Vidović te prigode.

Pijan je s ceste sletio IDS-ov Edi Štifanić, ali i bivši varaždinski gradonačelnik Goran Habuš imao je neugodnosti radi toga što je pod utjecajem alkohola vozio svoj službeni Audi. Sklonost alkoholu u javnom se prostoru znala pripisivati i SDP-ovcu Nenadu Staziću, a bivši HDSSB-ovac Vladimir Šišljagić također se sukobio s policijom zbog alkohola i vožnje. “Optužuju me da sam kriminalac i plejboj, a sada će vjerojatno i da sam pijanac”, rekao je kasnije kad su ga mediji pitali za događaj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI