PIJANI NOVICA NA SMRT ZATUKAO SUSJEDA VUJU! Prebio ga drvenim štapom zbog livade za ispašu ovaca: ‘Ubit ću tebe i cijelu obitelj!’

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL, Ilustracija

Novica Š. (40) brutalno je premlatio susjeda Vuju M. (76) i to zbog zemlje za ispašu ovaca.

Batina od kojih je u bolnici nakon 15 dana preminuo dobio je u svom dvorištu u Biovičinu Selu kod Kistanja, a iza sebe je u tuzi ostavio sedmeročlanu obitelj.

Naime, tog je kobnog 14. svibnja 2016. godine vidno pijan Novica uzeo drveni štap dugačak 95 centimetara i došao do Vuje koji je sjedio na stolici. Silovito ga je udario po sljepoočnici, leđima i rebrima, stoji u presudi, nanijevši mu stravične ozljede koje su za posljedicu imale obostranu upalu bronha i pluća.


Inače, Novica je i ranije prijetio susjedu, govoreći mu kako će “pobiti njega i cijelu obitelj”.

Šibenski je sud donio presudu od četiri godine zatvora za nanošenje teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim ishodom, 40-godišnjak sedmeročlanoj obitelji pokojnoga, udovici i djeci, ukupno mora isplatiti više od 1,6 milijuna kuna odštete.Novica ima svoju verziju nemilog događaja te je uložio žalbu i negirao odgovornost. Tvrdi da on uopće nije ozlijedio susjeda, piše Jutarnji list, naglašavajući da je Vujo umro od upale pluća koju je dobio u bolnici, da ozljede koje je imao na glavi ne mogu uzrokovati virusnu upalu pluća, ali i da “nema životne povezanosti između tužitelja i oštećenika jer žive u drugoj državi i rijetko su obilazili roditelje”.

Iako ga je Županijski sud osudio na dvije i pol godine, Vrhovni sud mu je kaznu povisio na četiri. Sudski vještak naznačio je da je uzrok smrti obostrana upala bronha i pluća nakon ozljeđivanja, zbog čega je nastupila nasilna smrt.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI