Pisao ruskom veleposlaniku: ‘Milanović je o ovom htio obavijestiti Putina, ali siromašni smo pa se morao se zadovoljiti gošćenjem u Crnoj Gori’

Damjan Tadic/Cropix

Dario Juričan se opet oglasio putem društvenih mreža.

Na prvi pogled mnoge bi iznenadilo što se otvorenim pismom obratio ruskom veleposlaniku Anvaru Azimovu, no povod njegovom obraćanju je, dakako, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Juričan se osvrnuo na ‘sanaciju podesta Juriju Gagarinu’, čija je bista svečano otkrivena 2016. godine (bili su tamo i Bandić i Azimov), a nešto manje od četiri godine poslije otkrile su se i prve greške prilikom gradnje na što je sada upozorio ruskog veleposalnika.

Evo što je Juričan poslao Azimovu:

“Vaša ekselencijo,



Izvanredni i Opunomoćeni Veleposlaniče Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj, g. Anvar Azimov, slobodan sam izvijestiti Vas da je sanirano ispadanje nekolicine ploča na podestu Jurija Gagarina.

Da Vas nježno podsjetim, bio je to kišni utorak 18.10.2016. kad ste, zajedno s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem, u parku Stara Trešnjevka otkrili Gagarinovu bistu. Taj dan ste, kako to i dolikuje, bili euforični: “Ova bista simbol je čvrstog prijateljstva između Rusije i Hrvatske, a Gagarin je sad i vaš, hrvatski! Sretan sam da je prvi čovjek u svemiru – velikan istraživanja svemira, došao i u Zagreb!”

Ekselencijo, nije prošlo ni četiri godine, a podest Jurija Gagarina se, eto, već počeo raspadati. Razlog tome je što su radovi izvedeni traljavo, štedilo se na vezivnom materijalu, cementu, pa je smjesa pjeskovita. Tako vam se to radi u Zagrebu, vaša ekselencijo, izvana gladac, iznutra jadac, ne treba potres da se to pokaže, dovoljan je jedan podest.”

“Sam gradonačelnik Bandić, nositelj Ordena družbe, to nije stigao sanirati, taj je prezauzet razmišljanjem kako će omastiti brk sanacijom, pa se samoincijativno angažirala lokalna ekipa. Cijelom podestu, inače, treba obnova, može se golim okom vidjeti kako je iz bočnih fuga ispao materijal, što će u konačnici prouzročiti daljnje otpadanje ploča.”

Bandićevi pajde građevinari uvijek nešto zeznu jer su krajnje pohlepni i misle da se mogu izvuči. Ali nemojte se ljutiti na gradonačelnika Bandića radi podesta, taj zaista ne zna drugačije poslovati. A nije imao ni neke dobre uzore, pa pogledajte njegovog partnera premijera Sanadera, taj sada umjesto u svoju zbirku slika bulji u zatvorski čučavac. Ne moram vam ni reči da je jedno mjesto tamo rezervirano i za g. Bandića.”

Uvjeren sam da je predsjednik Milanović htio o tome obavijestiti predsjednika Putina, ali kako smo siromašna zemlja i nemamo ispravnih zrakoplova, predsjednik Milanović morao se zadovoljiti gošćenjem u Crnoj Gori. Predsjednika Putina možete obavijestiti da je Jurij Gagarin zbrinut, a da se za g. Bandića peku kolači. I nježno pripazite, vaša Ekselencijo, ako slučajno primjetite da gradonačelnikove pajde obnavljaju zgrade po centru Zagreba, ne prolazite ispod njih jer bi i tamo moglo nešto otpasti…”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI