Pitali smo odvjetnika trostrukog ubojice iz Splita koliku će kaznu pokušati izboriti za Filipa

Biljana Gaurina/Cropix

Odvjetnik Branko Šerić jedno je od najzvučnijih odvjetničkih imena Hrvatske.

Šerić, na široko poznat po svojim dobivenim slučajevima, kao i po osebujnom odjevnom “fancy” stilu, dolazi iz Splita, pa je bio sasvim logičan izbor u obrani Filipa Zavadlava, njegovog sugrađanina koji je prije nekoliko dana šokirao Hrvatsku trostrukim ubojstvom.

Gotovo jednako šokantna bila je podrška koju je mladi ubojica od Splićana dobio odmah nakon što je počinio zločin.

Društvene mreže zapalile su se od gorljivih statusa punih razumijevanja za Filipov čin, a vrlo brzo osvanula je i Facebook grupa podrške koja mu je pronašla odvjetnika i koja organizira prosvjed. Upravo fascinacija ljudima koji su munjevitom organizacijom čvrsto odlučili pomoći Filipu Zavadlavu, jedan je od glavnih razloga zbog kojih je Branko Šerić prihvatio slučaj.

“Ovo je fenomen”



“Prihvatio sam ga bez imalo razmišljanja i kalkulacije… Ovo je fenomen, prvi put da su društvene mreže, konkretno Facebook, angažirale odvjetnika i pokazale odlučnost u davanju svog doprinosa osobi koja se nalazi u ovako nezavidnoj situaciji”, kazao nam je poznati splitski odvjetnik.

Šerić tvrdi kako nije u pitanju kolektivna reakcija na samo ovaj slučaj, nego smatra da je ovaj užasan čin bio samo pokretač općenito masovnog nezadovoljstva građana Splita:

“Ljudi su u Filipu prepoznali sve svoje frustracije koje doživljavaju zbog nerada ili lošeg rada institucija. Odlučili su prestati sa šutnjom te na ovaj način pokazati solidarnost i razumijevanje”, kaže Branko Šerić potpuno svjestan krivnje Zavadlava.

Pohvale i napadi po splitskim ulicama

“On za ta ubojstva svakako mora biti kažnjen jer ih je bez sumnje počinio. Teško je sada nagađati o kolikoj će kazni biti riječ jer je potrebno potpuno i temeljito vještačenje. Ako osjetim da se ne postupa objektivno, napadam”.

Otkako je angažiran na ovom teškom slučaju Brano Šerić osjetio je značajne promjene u svom životu:

“U dva dana o splitskom narko-miljeu doznao sam više nego za cijeli svoj život. Što se tiče sugrađana, uglavnom nailazim na odobravanje. Na ulici me zaustavljaju, uglavnom žene, i čestitaju na prihvaćanju obrane Filipa Zavadlava. Ja ih razumijem, to su većinom majke i njegovu sudbinu doživjele su kao sudbinu vlastitoga sina. Međutim, ima i onih koji me napadaju. Jučer me uz psovke i prijetnje na ulici napao jedan muškarac riječima: “zar te nije sram braniti ubojicu”.

“Filip je žrtva”

Na upit, boji li se za svoj život, obzirom da su žrtve bile dijelom narko-mafije, Šerić spremno odgovara:

“Uopće se ne bojim”, i odmah zatim nadodaje:

“Filip Zavadlav je žrtva sistema i vlastite obitelji na koju uopće ne želim trošiti riječi. Angažiran sam od strane Facebook grupe i uopće ne razmišljam o nagradi, podmirenje sudskih troškova bit će dovoljno”, kazao je naš sugovornik za kraj.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI