PLATIO JAMČEVINU: Osječki poduzetnik Drago Tadić izašao iz Remetinca, ukinut mu istražni zatvor

Sanjin Strukic/PIXSELL

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je za Dnevnik Nove TV da je Drago Tadić uplatio 500 tisuća kuna jamstva i izašao iz Remetinca.

Naime, ročište je održano u četvrtak ujutro, te je Tadiću ukinut istražni zatvor određen 10. lipnja zbog zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela, ali i mogućnosti bijega jer Tadić ima i BiH državljanstvo. Naknadno je istražni zatvor ukinut na sve osim opasnosti od bijega, te je određeno jamstvo.

USKOK je bio suglasan s tim iz čega bi se moglo zaključiti da je Tadić priznao. Međutim, to njegov odvjetnik Rafael Krešić nije htio potvrditi.


Prema informacijama otprije, Tadić je bio spreman surađivati i ispričati što zna o tome kako je Zdravko Mamić podmićivao suce u zamjenu za svoj izlazak i pprosnicu.

Naime, USKOK je 10. lipnja donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice sudaca, Darka Krušlina, Ante Kvesića i Zvonka Vekića, koje je Zdravko Mamić optužio za primanje mita te poduzetnika Drage Tadića. Pokrenuta je i istraga protiv braće Mamić.Facebook Comments

Loading...
DIJELI