PLENKOVIĆ BOCNUO BIVŠEG HDZ-ovog MINISTRA ZDRAVSTVA: ‘Pitao sam ga da se nije vozio na motoru, da nije bilo nekog incidenta’

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković u Gospiću se sastao s ličko-senjskim županom Ernestom Petryjem, te sudjelovao na svečanom otvorenju 23. “JESENI U LICI”.

“Čestitam županu i načelniku na ovoj tradicijskoj izložbi u Lici. Uvjeren sam da će sugrađani doći u Gospić i oplemeniti se srcem i tradicijom koju osjećamo ovdje. Nastojat ćemo kao Vlada pomoći Ličko-senjske županiji u pogledu otvaranja radnih mjesta”, rekao je Plenković.

Novinari su ga pitali kako komentira izjavu bivšeg župana Darka Milinovića da će upravo otvoriti razvojni centar koji je već otvoren.

“Ja sam vidio Dadu malo, dobro izgleda, ima dobru boju. Pitao sam ga da se nije vozio na motoru, da nije bilo nekog incidenta. Rekao je da je ovaj put sve dobro prošlo. Mi podržavamo ovakve projekte”, rekao je Plenković.

“Ide li vlada u delimitiranje rodiljnih naknada”, upitali su novinari.



“Nastojat ćemo da fiskalni kapaciteti to omoguće. Mislimo da je to dobra mjera da obitelji imaju više djece. Tijekom našeg drugog mandata ćemo to sigurno napraviti. Moramo tek pripremiti proračun. Najvažnije je da Hrvatska opstane. Bez demografije sve ima manje smisla ako nas ima manje”, rekao je Plenković.

Govorio je o koristi od članstva u EU.

“Mi smo 50 milijardi eura u plusu. Korist članstva u EU je velika. Svi resori imaju zadaću da maksimalno iskoriste u sljedeće 2 godine i tri mjeseca što više sredstava. Imamo skoro 30 milijardi na raspolaganju u ovom desetljeću”, poručio je Plenković.

Na pitanje zašto se rukovao sa svima unatoč preporukama da se ne rukuje, premijer odgovara:

“Malo ćemo koristiti dezinfekcijska sredstva. Ja koji imam testova i dvije doze, ne osjećam se puno ugroženo ovdje gdje je sve tako puno srca”, zaključio je Plenković.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI