PLENKOVIĆ ČESTITAO BLAGDAN VELIKE GOSPE: ‘Krasno je danas biti ovdje na Trsatu, jedno je lijepo ozračje i drago mi je da sam ponovno ovdje’

Screenshot/N1

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je prisustvovao svetoj misi u povodu blagdana Velike Gospe.

U Svetištu Majke Božje Trsatske misu je predvodio fra Milan Krišto, provincijal franjevačke provincije Sv. Ćirila i Metoda. Uz predsjednika Vlade je potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković.

U izjavi nakon mise rekao je kako je “krasno biti danas ovdje na Trsatu”.

“Čestitam svima blagdan Velike Gospe. Drago mi je vidjeti ovoliko vjernika, hodočasnika. Jedno lijepo ozračje i drago mi je da sam ponovno ovdje”, istaknuo je Plenković.

Osrnuo se na nadolazeću jesen, inflaciju i energetsku krizu.



Na  novinarsko pitanje ima li Vlada već neke mjere na stolu, odgovorio je kako “nemaju sada mjera, da budu otvoreni”.

“Sad smo još na godišnjem odmoru i to nakon jako intenzivnog perioda praktički do prošlog ponedjeljka, prema tome danas nije dan za iznošenje bilo kakvih mjera. Ono što mogu kazati je da se kao i svi ostali spremamo za jesen i u smislu energetskih tema, a i u smislu fiskalnog kapaciteta za različite vrste intervencija”, naglasio je.

Osvrnuo se na Vladine mjere iz travnja te dodao kako će “sagledati cijelu situaciju čim Vlada krene raditi i nakon toga, ovisno o potrebama, intervenirati tamo gdje bude potrebno”.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI