PLENKOVIĆ ČESTITAO NOVOM NJEMAČKOM KANCELARU: ‘Radujem se suradnji na daljnjem produbljivanju odnosa između naših dviju zemalja’

Arhiva

Premijer Andrej Plenković čestitao je novom njemačkom kancelaru Olafu Scholzu. Zahvalio je Njemačkoj što podržava Hrvatsku na putu prema šengenskom prostoru i europodručju, priopćila je vlada u četvrtak.

“Srdačno Vam čestitam na izboru za saveznog kancelara Savezne Republike Njemačke i želim puno uspjeha u obnašanju Vaše dužnosti. Radujem se suradnji na daljnjem produbljivanju odnosa između naših dviju zemalja, kao i na temama važnima za budućnost Europske unije”, piše u čestitki njemačkom kancelaru.

Hrvatski premijer izrazio je zahvalnost Njemačkoj na podršci u ostvarivanju hrvatskih strateških prioriteta, pristupanju šengenskom prostoru i europodručju. Naveo je i važnost zajedničkog doprinosa za stabilnost i daljnju europsku perspektivu jugoistoka Europe, dodaje se u priopćenju.

“Iduća godina, u znaku 30. obljetnice uspostave naših bilateralnih odnosa, simbolična je prigoda da dodatno učvrstimo naše partnerstvo i suradnju na političkoj, gospodarstvenoj, znanstvenoj i kulturnoj razini, kao i u nizu drugih važnih područja”, poručio je Plenković Scholzu.

Podsjetimo, Scholz je u srijedu prisegnuo za kancelara u Bundestagu. Deveti je po redu poslijeratni njemački kancelar i na toj dužnosti nasljeđuje Angelu Merkel koja je na vlasti bila od 2005.



Nova socijaldemokratsko-zeleno-liberalna vlada kojoj je Scholz na čelu raspolaže s 416 zastupnika, a 20. saziv Bundestaga broji 736 zastupnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI